Hoe vind ik de groenste energieleverancier?

no image avaiable

Een beter milieu begint bij jezelf. Er zijn verschillende manieren om zo milieuvriendelijk te leven. Afval scheiden en de verwarming wat lager zetten, zijn slechts enkele van de vele manieren om milieubewust te leven. Naast minder energie gebruiken, kan je ook kiezen voor groene energie. Steeds meer energieleveranciers bieden groene stroom aan. Dat is stroom die is opgewekt met bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen. Maar welke energieleverancier is het groenst? Om deze vraag te beantwoorden, is de website Welke Energieleverancier in het leven geroepen. Hier bekijk en vergelijk je verschillende leveranciers op basis van hoe groen de energie is die ze aanbieden.

Wat is groene energie nu eigenlijk?

Voordat je kiest voor een groene energieleverancier, is het belangrijk om eerst te weten wat deze energie daadwerkelijk inhoudt. In de wereld van energie wordt er gesproken over groene en grijze stroom. Groene stroom wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Deze vorm van energie is duurzaam en vormt geen belasting voor het milieu. Bij grijze energie wordt gebruikgemaakt van fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen raken op den duur op. Ook komt er bij het winnen en het gebruik van deze brandstoffen schadelijke koolstofdioxide (ook wel CO2 genoemd) vrij in het milieu. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van groene stroom draag je bij aan een beter milieu. Ontdek daarom snel welke energieleverancier de meest groene stroom aanbiedt via Welke Energieleverancier!

Stap over naar een van de voorlopers op het gebied van groene stroom

Wist je dat de groenste energieleveranciers van Nederland bijna voor 100% groene stroom aanbieden? Wanneer je overstapt naar een van deze energieleveranciers zorg jij ervoor dat de stroom die je gebruikt volledig duurzaam is. Fossiele brandstoffen raken minder snel uitgeput en er komen geen schadelijke stoffen vrij in de natuur. Kies jij voor een schoner en duurzamer milieu? Ontdek dan snel welke energieleverancier het groenst is via Welke Energieleverancier. Heb je een groene energieleverancier gevonden waarbij je jezelf graag aansluit? Stap dan snel over! Dit is makkelijker dan je denkt. De specialist begeleidt je door het hele proces. Zo verloopt jouw overstap vloeiend en probleemloos. Binnen de no time maak draag ook jij bij aan een beter milieu.