Liberty printairmaxzijn
Image default
Fotografie

Gaan voor een giclée van kwaliteit

Misschien heeft u wel eens van de term giclée gehoord. In de kunstwereld is dit een bekende term, die vooral wordt gebruikt bij het reproduceren van kunstwerken. De kwaliteit ervan is erg goed, het is meestal niet heel duidelijk dat het niet het origineel betreft. Natuurlijk ligt het er ook aan bij welk bedrijf u een reproductie van een kunstwerk op deze manier laat maken. Zometeen wordt verteld welk bedrijf op dit gebied een aanrader voor u is. Eerst wordt er verder ingegaan op de vraag wat een giclée precies is.

Wat is een giclée?

Giclées zijn reproducties van kunstwerken die door middel van een druktechniek geproduceerd worden. Het gaat om een druktechniek waarbij een inkjetprinter wordt gebruikt. Dit is een printer die vloeibare inkt op het papier sproeit. Dit wordt op een nauwkeurige manier gedaan, waardoor er goede resultaten uit voortkomen. Het papier dat gebruikt wordt, kan verschillen. Er kan Aquarel Papier gebruikt worden, maar ook Fine Art Paper. Een andere optie is het gebruik van Canvas voor de reproductie van een kunstwerk. Nadat de reproductie gemaakt is, wordt er een certificaat van echtheid op gezet.

Een giclée van kwaliteit laten maken

Wilt u een kunstwerk met deze druktechniek laten reproduceren? Dan is het goed om te bekijken waar dat kan. Een reproductie van een kunstwerk waarbij gebruik wordt gemaakt van deze druktechniek, kunt u namelijk op verschillende plekken laten maken. Re-Art is een optie waar u voor zou kunnen gaan als u een giclée van goede kwaliteit wilt. Dit bedrijf zorgt namelijk voor reproducties van schilderijenvan hoge kwaliteit en een lange levensduur. Dit wordt bij Re-Art bereikt door het gebruik van verschillende materialen en druktechnieken. Ook heeft het bedrijf kwaliteitskeurmerken opgericht. Dit zijn ‘Certified Art Giclée’, ‘Certified Liquid Gloss’ en ‘HD Finish’. Met dit bedrijf bent u dus gegarandeerd van een kwalitatief goede reproductie van een kunstwerk.

https://www.re-art.com/