Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Hoe onderhoud ik mijn disselslot?

Ben je in het bezit van een kwalitatief merk disselslot? Of heb je net een nieuw disselslot gekocht? Dan wil je natuurlijk dat je disselslot zou lang mogelijk meegaat. Disselsloten van bekende hoogwaardige merken zoals Double Lock, staan bekend om hun lange levensduur. Als je deze wilt verlengen is het belangrijk om je disselslot regelmatig goed te onderhouden. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks hoe jij jouw disselslot aanhanger goed kunt onderhouden. Zo kun jij straks echt lekker gaan genieten van een lange levensduur van jouw disselslot of disselsloten. 

Houd je disselslot schoon en droog

Laten we gelijk met de deur in huis vallen: zelfs de beste disselsloten kunnen onherstelbaar beschadigd raken door bijvoorbeeld zand of stof. Het is daarom essentieel om je disselslot goed schoon te houden. Zie je bijvoorbeeld modder op je slot? Maak je slot dan onmiddellijk schoon. Hetzelfde geldt voor stof op je disselslot. Stof op je slot kan komen doordat je met je aanhanger of caravan op een stoffige weg heb geparkeerd. Deze manier van onderhoud bespaart je al een hoop ellende. De meeste sloten kunnen zijn vaak wel goed bestand tegen water, maar jouw disselslot aanhanger kan welgaan roesten als het slot voor een lange tijd blootgesteld is aan vocht. Het is dus raadzaam om je slot ook goed droog te houden. Je kan dit eventueel ook doen met een beschermende hoes die je over je koppeling kan plaatsen. 

Smeer je disselslot aanhanger regelmatig in

Nog een goede tip is om disselsloten goed in te smeren met slotspray of WD40. Als je hoort dat je slot piept of kraakt en niet goed meer open gaat doet slotspray en WD40 wonderen! Door het gebruikt van dit soort producten wordt je slot weer lekker soepel. We raden je af enorm veel druk op je slot uit toe oefenen als die niet goed meer open gaat. Disselsloten van het Merk Double Lock zijn bijvoorbeeld er lichtgevoelig. Deze dien je dan ook regelmatig goed in te smeren (geldt ook voor wielklemmen van Double Lock). Een slotspray voor een disselslot kun je op de volgende manieren gebruiken:

  • Spuit de spray in het slot 

  • Draai de sleutel voorzichtig in het slot

  • Draai de sleutel

  • Verwijder de sleutel en stop hem er weer in het slot. Draai hem weer rond

  • Herhaal dit een aantal keren. Zo zorg je ervoor dat de slotspray goed verspreid wordt

  • Smeer eventueel andere delen van het slot in. 

Let wel op dat je vet of spray geschikt is voor disselsloten. Je kan niet zomaar elke soort vet gebruiken. Een standaard siliconenspray voor sloten, moet je niet gebruiken.  Dit kan zelfs jouw slot beschadigen! 

Meer weten over disselsloten?

Wil je graag meer informatie over disselsloten of het onderhoud van een disselslot? Of ben je op zoek naar een nieuw disselslot, maar weet je niet helemaal zeker welke disselsloten passend zijn op jouw koppeling? Bij aanhangwagendirect ben je aan het juiste adres voor disselsloten en een vrijblijvend advies op maat. Daarnaast zijn disselsloten van aanhangwagendirect afkomstig van genormeerde merken. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/