Liberty printairmaxzijn
Image default
Alarmsysteem

Mijn slot kraken met lockpicks

Het kraken van je eigen sloten wordt door sommige mensen als een sport gezien. Dit is gewoon toegestaan in Nederland zonder hierbij het risico te lopen op een crimineel strafblad.

 

Ook op internationaal nivea is deze sport bekend en zijn er zelfs wedstrijden waarmee je kunt mee doen. Hier gebruikt men vaak zeer geavanceerde lockpick tools. Men vergelijkt het weleens met puzzelen maar dan in een slot. Het is een uitdaging om deze techniek te slim af te kunnen zijn en om dit zo snel mogelijk te doen en ook nogeens om dit te doen zonder schade toe te brengen.

 

Slot openen zonder schade

Het is namelijk veel makkelijker om een slot te openen als het niet uitmaakt of deze beschadigd raakt. Dit zou veel sneller en makkelijker zijn maar het gaat juist om de kunde van het kraken. Ook al is het moeilijker het geeft juist een kick om het slot te verslaan in zijn eigen spelletje als het ware. 

Dit is dus ook de reden waarom het niet verboden is in Nederland om deze sport te beoefenen. Het is gewoon niet praktisch om met een lockpick set snel een slot open te kraken. Het is puur voor de lol.

https://lockpickhobby.wordpress.com/2016/01/21/supergave-hobby/