Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Nieuw kattenhuis aangeschaft? Zo laat je jouw geliefde pluizenbol eraan wennen!

Nieuw kattenhuis aangeschaft? Zo laat je jouw geliefde pluizenbol eraan wennen!

Katten zijn zeer gevoelige beestjes die zelfs bij de allerkleinste verandering al van slag kunnen raken. Denk bijvoorbeeld aan een verandering in huis, zoals een andere opstelling van de meubels. Heb je een nieuw kattenhuis aangeschaft, bijvoorbeeld omdat de oude kattenmand na jaren trouwe dienst nu toch echt versleten dreigt te raken? Dan kan het best zijn dat jouw kat even de tijd nodig heeft om hieraan te wennen. Gelukkig kun je jouw geliefde pluizenbol een handje helpen, en wel op de volgende manieren:

 

Dwing je kat niet om in het kattenhuis te gaan liggen

Het is belangrijk om je te realiseren dat jouw kat liever niet gedwongen wil worden. Ze zeggen niet voor niets dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. Gun jouw kat de tijd om aan de veranderde situatie te wennen. Laat het dan ook helemaal aan hem of haar over om te bepalen of het vertrouwd genoeg voelt om in het kattenhuis te gaan liggen. Wel kun je jouw kat stimuleren om het kattenhuis te gaan ontdekken. Hoe je dat doet, lees je in de onderstaande twee tips.

 

Lok je kat ernaar toe met snoepjes en/of catnip

Krijg je het idee dat jouw kat überhaupt niet in de buurt van het nieuwe kattenhuis durft te komen? Dan kun je proberen om hem of haar ernaar toe te lokken met snoepjes en/of catnip. Laat jouw kat eerst even aan zijn of haar favoriete snoepjes snuffelen en leg ze vervolgens in het kattenhuis neer, bijvoorbeeld op het kussen. Je zou ook een klein beetje catnip op het kussen kunnen sprayen. Veel katten zijn hier dol op. Het zal dan ook niet lang duren voordat jouw kat toch maar eens een stapje naar binnen waagt. Zodra je kat doorheeft dat het kattenhuis een veilige en comfortabele schuilplek is, kun je de snoepjes en catnip voortaan achterwege laten. Jouw kat zal namelijk uit zichzelf deze veilige slaapplek opzoeken.

 

Leg een positieve associatie met behulp van speeltjes

Een andere manier om een positieve associatie te leggen is door met je kat te spelen rondom of in de buurt van het kattenhuis. Maak hiervoor gebruik van de meest favoriete speeltjes. Vooral speeltjes waar jouw kat achteraan moet jagen zijn zeer geschikt, omdat je jouw kat hiermee steeds dichterbij en uiteindelijk zelfs in het kattenhuis kunt lokken. 

 

https://www.krabpaal.nl/