Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Wat is de beste manier om mijn dekbed te reinigen?

Wat is de beste manier om mijn dekbed te reinigen? 

Veel mensen wassen hun dekbedovertrek regelmatig, maar hun dekbed nooit. Het advies is om elke vijf jaar jouw dekbed te reinigen. Toch verschilt het per persoon. Ben je gevoelig voor stof of heb je een allergie? Dan kun je jouw dekbed het beste regelmatig wassen, het advies is om de drie maanden. Weet je niet zeker of het dekbed wasbaar is? Lees dan snel verder en kom erachter wat je het beste kan doen. 

 

Synthetische dekbedden

Overtrekken en hoeslakens kunnen vaak makkelijk in de wasmachine worden gestopt, dit is dekbedden niet altijd het geval. Synthetische dekbedden kunnen in principe altijd wel in de wasmachine worden gestopt. De temperatuur waarop deze gewassen kunnen worden varieert van 40 graden tot 60 graden. Bij 60 graden worden gelijk de bacteriën en de huisstofmijt gedood. 

 

Natuurlijke materialen

Het reinigen van wollen en donzen dekbedden is een stuk lastiger. Door de natuurlijke materialen in combinatie met water kleeft het materiaal snel aan elkaar. Hierdoor verschuift alles naar een kant en is het materiaal in het dekbed niet meer gelijkmatig verdeeld. Wanneer het wasvoorschrift van een donzen dekbed aangeeft dat het in de droger mag, kan je het beste een paar tennisballen toevoegen. Op deze manier wordt het dons losgeklopt en wordt het dekbed weer luchtig. 

 

Wasvoorschriften 

In sommige gevallen geeft het wasvoorschrift aan dat het dekbed niet in de wasmachine en de droger mag. In dit geval is het advies om hem bij de stomerij te laten reinigen. Zo blijven ze langer mooi en heb je er meer plezier van. Kortom: volg altijd en wasvoorschrift van het dekbed voordat je het gaat wassen. Durf je het toch niet aan? Ga dan naar de stomerij. 

 

Een nieuw dekbed kopen?

Heb je een oud dekbed en ben je opzoek naar een nieuwe? Of is jouw huidige dekbed met geen mogelijkheid meer schoon te krijgen? Dan is het goed om te kijken naar een wasbaar dekbed. Dekbedovertrekkenenzo heeft een groot aanbod van wasbare dekbedden. Ben je benieuwd? Ga voor meer informatie naar de website!