Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

De mooiste duurzame tegels voor in uw tuin

Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat het weer tijd is om lekker veel buiten te zijn. Want wat is er nu lekkerder dan heerlijk in het zonnetje op uw terras zitten? Het kan zijn dat u uw terras nog niet helemaal zomer klaar heeft, daarom geven wij vandaag een stappenplan hoe u de beste sierbestrating voor uw tuin kunt kiezen die ook nog eens nauwelijks milieubelastend is.

 

  1. Een slimme keuze

Het is heel belangrijk om een steensoort te kiezen die echt bij uw smaak past. Wat ook goed is om in uw achterhoofd te houden, is dat sommige materialen beter zijn voor het milieu dan anderen. Biologisch afbreekbare stenen en andere duurzame materialen hebben een minder belastend effect en zijn daarom een goede keuze. Om erachter te komen of uw favoriete stenen tot deze duurzame stenen behoren, kunt u naar het ‘productpaspoort’ vragen. Hier staat onder andere in of het materiaal herbruikbaar is en waar het materiaal vandaan komt. 

 

  1. Bakstenen bestrating

Bakstenen tegels hebben een nostalgische uitstraling. Ze worden gemaakt van klei en gaan jaren en soms zelfs eeuwen mee. Door deze lange levensduur zijn ze een erg duurzame keuze. Daarnaast zijn deze bakstenen ook een typisch Nederlands product. Ze worden in ons eigen landje geproduceerd en hoeven dan ook niet ingevlogen te worden. Win-win!

 

  1. Betonnen tegels

Betonnen tegels geven een mooie klassiek moderne uitstraling aan uw tuin. Ze zien er mooi uit en zijn een redelijk budgetvriendelijke optie. Deze veelzijdige soort tegels zijn te vinden in allerlei verschillende kleuren. Om milieuvriendelijk te werk te gaan moet u wel zorgen dat er in de tegels ‘schoon’ beton wordt gebruikt. Dit betekent dat er geen toevoegingen zoals zand, grind en cement in zitten. Dit schone beton is namelijk een stuk minder milieubelastend en gaat jarenlang met u mee.

 

Verplaatsen van de zware tegels

Heeft u uw nieuwe tegels al en moet u ze alleen nog op de juiste plek leggen? Gebruik dan een tegeldonkey. Met het gebruiken van een tegeldonkey van Visser & Visser wordt het leggen van zware tegels een stuk makkelijker en bespaart u zwaar tilwerk. Ideaal dus!

 

https://www.visserenvisser.nl/