Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest

Als jij van plan bent om te gaan varen, of op een andere manier het water op te trekken, is het belangrijk dat jij een goed zwemvest mee neemt. Of, heb jij een reddingsvest nodig? In deze blog gaan wij deze twee vesten uitlichten, en het verschil hiertussen uitleggen. 

Reddingsvesten

Reddingsvesten zijn geschikt voor mensen die niet heel ervaren zijn in het zwemmen. Als je met je boot in de problemen komt, moeten zij wel kunnen blijven drijven. Een reddingsvest is hiervoor het perfecte vest, omdat het komt met een opblaasbaar kraagje. Door dit kraagje is het onmogelijk dat jij kopje onder gaat, en zul je dus niet verdrinken. 

Zwemvesten

Als jij een meer gevorderde zwemmer bent, kun je de keuze maken voor een zwemvest. Deze hebben geen kraagje, maar zijn wel gemaakt van een stof waardoor jij blijft drijven. Het verschil tussen zwemvesten en reddingsvesten is vooral de bewegingsvrijheid van de twee pakken. Aangezien je als gevorderd zwemmer beter kan zwemmen, heb je in een zwemvest meer bewegingsvrijheid. Als je deze draagt, gaan de makers ervan uit dat jij jezelf enigszins weet te redden wanneer je boot in de problemen komt. 

Welk soort heb jij nodig?

Wil jij weten wat voor soort vest jij nodig hebt voordat je het water opgaat? Ga dan goed na hoe goed jij kan zwemmen. Wees hierbij streng voor jezelf: het is belangrijk dat jij jezelf niet te hoog inschat. Doe keuze tussen een zwemvest en een reddingsvest kan namelijk fataal zijn als je hierbij de verkeerde keuze maakt. 

Voor zowel zwemvesten als reddingsvesten geldt dat deze in verschillende kleuren en maten beschikbaar zijn. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om het juiste vest te vinden, zodat iedereen zichzelf in het water kan (laten) redden. 

Boottotaal

Wil jij een reddingsvest of een zwemvest kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Boottotaal. Zij hebben een ruim aanbod in alles wat jij op het water nodig hebt, waaronder dus ook zwem- en reddingsvesten. Ben jij er niet helemaal zeker van of jouw keuze voor vest de juiste keuze is? Neem dan contact op met één van de specialisten van Boottotaal. Door middel van een duidelijke situatieschets zullen zij jou het geschikte advies kan geven, waardoor jij veilig het water op kan. 

 

https://www.boottotaal.nl/