Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Kan je de stof op je rolgordijnen vervangen?

Wat zijn Rolgordijnen?

Rolgordijnen zijn even geliefd en gewaardeerd door huiseigenaars als vouwgordijnen. Rolgordijnen zijn gemaakt van een plat stuk stof en zijn populair om hun nette en zuivere uiterlijk, stijl en veelzijdigheid. Ze zijn perfect voor een minimalistische inrichting die alle dingen graag ingetogen en eenvoudig houdt, zonder overdaad. Ze zijn een fantastische keuze voor traditionele kamers waar je ze in gelaagde behandeling kunt gebruiken samen met de meer schitterende en dramatische gordijnpanelen.

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei stoffen, variërend van transparante, lichtdoorlatend en verduisterende materialen. Ze doen voortreffelijk werk door de schadelijke UV stralen en schitteringen van de zon tegen te houden. Ze geven je maximale controle over de lichtinval en helpen de privacy van je woning te bewaren. Ze bieden zicht naar buiten zonder de beveiliging en veiligheid van je huizen in gevaar te brengen. Duo rolgordijnen gaan nog een stapje hoger wat veelzijdigheid betreft. Zoals de naam doet vermoeden integreren deze rolgordijnen twee afzonderlijke stoffen in één hoofdrail. Er is een doorschijnend rolgordijn aan de voorkant en een verduisterend rolgordijn aan de achterkant. Dit helpt om je tegenstrijdige behoefte aan zowel licht als volledige duisternis op verschillende momenten van de dag op te vangen. 

Kan rolgordijnstof vervangen worden?

Rolgordijnen zijn een populaire keuze gebleven bij huiseigenaren en in commerciële ruimten door hun eenvoud, gemakkelijke onderhoud en functionaliteit. Maar net als alle andere soorten raambekleding hebben ook rolgordijnen hun slechte dagen en lijden ze soms ook aan een aantal mankementen. Naast andere problemen die te maken hebben met de werkingsmechanismen, kan ook de stof van de rolgordijnen tekens van slijtage vertonen. Zelfs als ze in de loop van de tijd in perfecte staat zijn kom je in de verleiding om met nieuwe looks te experimenteren en je hart verlangt naar wat frisse kleuren op de ramen. De grote en terechte vraag is echter, kan alleen de stof van de rolgordijnen vervangen worden of moet je het hele rolgordijn vervangen en opnieuw investeren in nieuwe raambekleding? 

Het goede nieuws is dat je niet de hele rolgordijnen hoeft te vervangen. Je kunt gewoon de stof laten vervangen en het bestaande beslag hergebruiken. Ook de beugels hoeven niet veranderd te worden. De oude stof moet eraf gehaald worden en de nieuwe stof moet in het rolgordijn gemonteerd worden, zo eenvoudig is het. Je kunt ervoor kiezen dit door een vakman te laten doen of zelfs proberen hetzelfde thuis te doen als je er zeker van bent dat je het er zonder schade aan de rolgordijnen af kunt brengen.

Hoe vervang je zelf de rolgordijnstof in thuis?

Als je ervoor kiest dit thuis te doen, helpen we je graag bij deze nieuwe onderneming. Want hoe meet je rolgordijnen op? Daarom hier onder 3 tips als je de stof op je nieuwe rolgordijn wilt vervangen.

  1. Als dit je eerste poging is om de stof van je rolgordijnen te vervangen, raden we je aan terughoudend te zijn bij het kiezen van de stof. Kies voor een middelzware, strak geweven en glad afgewerkte stof. Zware of lichte stoffen of die met losse weefsels zullen moeilijker te hanteren zijn en misschien niet goed op de rol liggen.
  2. De volgende stap is het inschrijven van je rolgordijnen en ze plat neerleggen. Let op de richting van de schaduw-stof. Dit is belangrijk omdat het zal bepalen naar welke kant de stof zal wijzen als het rolgordijn zich oprolt. Als de stof achter de rol oprolt dan komt de achterkant of achterzijde van de stof rond de rol tevoorschijn. Als de stof aan de voorkant oprolt helpt dat de rol te verbergen.
  3. Let op het materiaal van de rolstang of het plastic of hout is en bijgevolg wat gebruikt kan worden om de stof op het rolgordijn te plakken. Je kunt hiervoor nietjes of plakband gebruiken.
https://www.raamdecoratie.com