Liberty printairmaxzijn
Image default
Bedrijven

Geluidwerende raam offerte

Kunnen alleen geluiddichte ramen zorgen voor volledige stilte? Nee, want ook andere delen van het huis spelen een belangrijke rol. Maar de juiste keuze kan een groot verschil maken. We hebben vier oplossingen in huis die de nodige hulp kunnen bieden.

Ongewoon dikke glasplaat

Dubbele beglazing bestaat uit binnen- en buitenbeglazing met een met gas gevulde spouw tussen de binnen- en buitenbeglazing. Als de woning het technisch toelaat, garanderen we dat de diktes van de twee glaspanelen verschillend zijn. Doordat de ene glasplaat bijvoorbeeld 4 mm dik is, en de andere glasplaat 5 of 6 mm dik, worden de geluidstrillingen beter opgelost. Dit zorgt voor meer demping dan een raam met twee ruiten van 4 mm.

Let op: Niet elke raamleverancier biedt standaard glaspanelen met afwijkende diktes aan. Hierdoor kunnen uw biedingen er beter uitzien, maar u hoort de decibel niet.

Extra afdichtingen in profiel
Het materiaal van het raamprofiel heeft natuurlijk invloed op de geluidsisolerende werking. Zo scoren hout en PVC over het algemeen hoger dan aluminium. Maar vooral het aantal tochtstrips en de positie van de ramen spelen een belangrijke rol. We leveren ook drie pakkingen voor onze PVC-ramen in plaats van twee. Bij de uiteindelijke installatie is geluidisolerend PUR-schuim een ​​extra optie die de geluidsisolatie enigszins kan verbeteren.

Geluiddicht glas

Een andere manier om geluiddichte ramen te krijgen, is door geluiddicht glas te integreren. Kortom: elk stuk glas wordt dikker. Bijvoorbeeld 5 mm aan de ene kant en 8 mm aan de andere. Je geluidsniveau zakt meteen met een paar decibel.

Akoestische folie

De ultieme effectieve oplossing voor akoestische ramen: glasdecoratie met geïntegreerde dempingsfolie. De transparante folie wordt vervolgens tussen de twee glasplaten geplaatst. Deze optie is duurder dan eerdere oplossingen.

 

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0017-geluiddichte-ramen.html