Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Trainen tijdens corona? Zo doe je dat!

We zeggen je niets vreemds als we het hebben over het feit dat vrijwel niets meer kon in de coronatijd. Zowel het nationale- als het internationale voetbal lag stil en dan hebben we het nog niet eens gehad over alle amateurclubs. Ook jij hebt hier waarschijnlijk de nodige problemen door ondervonden, maar desalniettemin wordt het tijd om weer eens wat te gaan trainen. De kans is groot dat jouw balgevoel flink achteruit is gegaan en dan hebben we het nog niet eens over je conditie. Het wordt tijd om weer voetbalfit te worden en er weer helemaal voor te gaan. In deze blog lees je hoe je dat kunt doen!

Conditie

Natuurlijk is conditie het belangrijkste wat er is in het voetbal. Als jij het geen negentig, of een andere speeltijd, volhoudt, wordt het tijd om jouw conditie wat op te krikken. We raden je om die reden ten zeerste aan om vooral wat te gaan hardlopen. Trek je schoenen aan en ren eens een stuk tot je buiten adem bent. Doe dit een aantal dagen achter elkaar en binnen no time heb jij jouw conditie weer op peil. Geen zin om buiten te rennen? Informeer bij een sportschool bij jou in de buurt en kijk of je gebruik mag maken van een loopband. Ook deze is ideaal om jouw conditie weer terug te brengen naar wat het hopelijk ooit geweest is.

Balgevoel

Dat terug laten komen van het balgevoel gaat over het algemeen erg snel. Probeer eerst wat hoog te houden en vooral wat te wennen aan het feit dat je ineens weer een bal tegen je voeten aan hebt. Vervolgens is het slim om wat oefeningen aan de hand van voetbalhoedjes of pionnetjes te gaan doen. Dribbel eens wat met de bal, schiet eens op de goal en kop de bal is naar een meden- of tegenspeler. Jouw balgevoel is vanzelf weer up to date. Net als je conditie: hopen we dan maar…

 

https://www.soccerconcepts.nl/nl/