Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Verschillende materialen voor een overhemd

Overhemden zijn altijd al een populair kledingstuk geweest voor mannen. Vroeger werd dit veel gedragen onder een jasje, maar tegenwoordig kan je ook alleen een overhemd aan. Ze zijn te krijgen in veel verschillende pasvormen en materialen. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van de verschillende materialen? Lees dan verder! 

 

Linnen 

Linnen shirts zijn terug! Het klassieke linnen overhemd bestaat al sinds de jaren 70, maar ze zijn nooit echt uit de mode geraakt. Linnen overhemden zijn zelfs een van de meest populaire artikelen die momenteel op de markt zijn. Dit jaar verschijnen linnen overhemden in geweldige casual outfits, gecombineerd met een blazer, pantalon, of onder een trui. Hoewel ze oorspronkelijk zijn gemaakt voor vrijetijdskleding, heeft het linnen overhemd nu ook zijn plaats veroverd in de formele kleding, wat bewijst dat het een van de meest iconische kleding artikelen aller tijden is. Daarnaast draagt een linnen overhemd heerlijk. Linnen is een natuurlijk materiaal wat er voor zorgt dat je niet gaat zweten. Een ander voordeel is dat je linnen niet hoeft te strijken, de verkreukelde look hoort bij een linnen hemd. Het nadeel is dat het een meer casual uitstraling heeft dan een gestreken katoenen overhemd. 

 

Katoen 

Naast linnen is katoen ook een hele populaire stof voor een overhemd. Een katoenen overhemd voelt natuurlijk aan op het lichaam omdat het een duurzaam natuurlijk materiaal is. Daarnaast is een katoenen overhemd luchtdoorlatend, waardoor je niet snel gaat zweten. Het nadeel aan een katoenen overhemd is dat je hem altijd moet strijken voordat je hem aantrekt, omdat er snel kreukels in komen. Katoen is een redelijk stroef materiaal, maar daardoor erg sterk. Hierdoor slijt het niet snel en heb je er lang plezier van. 

 

Polyester

Naast de natuurlijke materialen heb je ook een synthetische stoffen, zoals polyester en polyamide. Deze stoffen hebben een rijke glimmende uitstraling en kreuken nauwelijks, waardoor je het niet hoeft te strijken. Het nadeel aan deze stof is dat het niet goed ademt, waardoor je veel kans hebt op een zweetgeur. 

 

Koop jouw nieuwe overhemden bij Nummerzestien!

In het afgelopen jaar is de populariteit van herenkleding toegenomen, waarbij overhemden een populaire stijl zijn voor mannen van vandaag. Overweeg je om je garderobe een keertje te vernieuwen? Op de website van nummerzestien.eu vind je de allermooiste herenkleding

 

https://www.nummerzestien.eu/