Liberty printairmaxzijn
Image default
Internet

Wat is Reseller Hosting?

Misschien ben je een webontwerper of een ontwikkelaar en heb je al een aantal klanten. Of misschien ben je een afgestudeerde techneut en wil je een bedrijf beginnen.

Wat je situatie ook is, als je denkt aan het opzetten van een webhostingbedrijf en/of domein registratie diensten toevoegt als onderdeel van je aanbod, zal ik je alles uitleggen over wat je moet weten om het te laten werken.

Hoe werkt Reseller Hosting?

Als je klanten hebt die hosting nodig hebben, kun je een grote hoeveelheid hostingruimte aanschaffen en deze dan tegen een goede winst doorverkopen. Het is een geweldige manier om een ​​extra terugkerende inkomstenstroom voor je bedrijf te bouwen.

Maar wat echt geweldig is, is dat je geen directe kosten hebt om te investeren in een dure infrastructuur zoals servers of softwarelicenties.

De manier waarop het werkt, is dat je een hoofdbeheerdersgebied krijgt waar je elk aspect van de hosting van je klanten beheert.

Je kunt hostingplannen maken, beheerdersrechten toekennen aan gebruikers, accounts maken en vrijwel alles wat je met een echte server kunt doen, maar voor een fractie van de kosten.

Elk van je klanten krijgt zijn eigen cPanel Control Panel login en er wordt geen melding gemaakt van het hostingbedrijf, dus je klanten denken dat dit je server en je service is, het is volledig een white label.

Het verschil met shared hosting

Het belangrijkste verschil tussen shared hosting en reseller hosting is de mogelijkheid voor je klanten om jezelf te beheren met hun eigen individuele cPanel login. Dit betekent dat ze niet om de 5 minuten contact met je opnemen om een ​​e-mailaccount te maken of een wachtwoord opnieuw in te stellen, omdat ze alles zelf kunnen doen.

Een van de echt leuke functies is dat je je eigen plannen kunt maken, zoals brons, zilver en goud. Op die manier kun je meer geven aan klanten die graag meer betalen en je heeft voor elk wat wils.

Een ding waar je op moet letten, is dat je eerstelijnsondersteuning aan je klanten moet bieden.