Liberty printairmaxzijn
Image default
MKB

Zo regelt u de lichtvoorziening in uw bedrijfshal

De verlichting van de bedrijfshal is voor de meeste ondernemingen eigenlijk bijzaak. Dit is erg jammer en daarnaast ook nog eens zeer onverstandig aangezien een juiste verlichting wel degelijk een verschil kan maken op verschillende gebieden. Zo wordt er door de juiste verlichting comfort gecreëerd, alle aspecten van de bedrijfshal kunnen immers gemakkelijker in bedrijf gehouden worden bij de juiste verlichting. Ook zal een juiste verlichting de efficiëntie van de werknemers ten goede komen. Vaak moeten er in een bedrijfshal documenten ingevuld of afgelezen worden, dit gaat het best wanneer de bedrijfshal dus goed verlicht is. Nu snappen wij heel goed dat de meeste ondernemers geen of slechts deels een idee hebben hoe ze dit moeten realiseren. Daarom geven wij in dit artikel handige tips en toepassingen voor de lichtvoorziening in uw bedrijfshal.

Kijk goed naar de kwaliteit van de lichtvoorziening

Indien u van plan bent om verlichting aan te schaffen voor uw bedrijfshal, dan is het belangrijk om hier geen kosten op te besparen en dit proces gewoon goed te doorlopen. De kwaliteit van de lichtvoorziening in uw bedrijfshal heeft namelijk aanzienlijk invloed op de productiviteit van uw medewerkers. Ook geld bij verlichting dat goedkoop vaak duurkoop is. Indien u goedkope verlichting aanschaft die van slechte of matige kwaliteit is loopt u het risico dat hier zich problemen mee voor gaan doen. Veelgenoemde problemen zijn bijvoorbeeld een korte levensduur en het kapot gaan van slecht materiaal. Kijk dus altijd goed naar de kwaliteit van de verlichting en probeer hier tenzij noodzakelijk niet op te besparen. Goede kwalitatieve bedrijfshalverlichting zal uw onderneming enkel ten goede komen!

Welke processen vinden er plaats?

Naast de kwaliteit van de lichtvoorziening zijn ook de processen die in de bedrijfshal plaatsvinden een belangrijke factor om rekening mee te houden. Erg belangrijk is bijvoorbeeld om in kaart te brengen welke activiteiten waar plaatsvinden. Zo heeft u bijvoorbeeld meer licht nodig bij het monteren van onderdelen dan bij het sealen van pallets. En moeten de wandelpaden in een bedrijfshal natuurlijk beter verlicht zijn dat bijvoorbeeld de stellages in een magazijn. Naast het verlichten van de activiteiten zelf is ook het proces rondom de activiteit van belang. Indien een bedrijfshal bijvoorbeeld een vochtige omgeving is kan het handig zijn om spatwater bestendige verlichting aan te schaffen. Kortom moet er dus goed gekeken worden naar de activiteiten die worden ontplooid in de bedrijfshal om een juiste keuze te kunnen maken qua verlichting.

Denk aan duurzaamheid en kosten

Het aanschaffen van verlichting voor in uw bedrijfshal kan een erg kostbaar proces zijn. Verlichting en toebehoren zijn immers niet goedkoop wanneer deze van goede kwaliteit zijn. Kijk dus altijd goed naar de kosten en eventuele opbrengsten. Het aanschaffen van dure maar kwalitatief goede verlichting kan u op den duur immers een flinke kostenbesparing opleveren.

Houd rekening met eisen vanuit de overheid

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staat tegenwoordig hoog in het vaandel. Het is dan ook niet gek dan de overheid ondernemers in de nek hijgt als het gaat om regelgeving over het milieu en de maatschappij. Zo is er in 2019 bijvoorbeeld vóór gestemd in de Tweede Kamer over de verplichting van led verlichting voor bedrijven. Kijk dus altijd goed naar de eisen en regelgeving vanuit de overheid op het gebied van verlichting voor bedrijven. Zo voorkomt u tijdrovende en vooral kostbare fouten bij de aanschaf en installatie hiervan.