Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg jij ervoor dat je airco jarenlang meegaat

Een airco is een kostbare investering en dus wil je vanzelfsprekend voor zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat. De levensduur van een airco is heel erg afhankelijk van het onderhoud dat je zelf uitvoert. Het verschil tussen een airco die jarenlang meegaat en een airco die kapot is na een X aantal zomers is helemaal aan jezelf. Wil jij zo lang mogelijk plezier hebben van je airco? Lees dan even dit blogartikel. Wij vertellen je precies hoe je dit het best kunt aanpakken.  

Hou de koelvloeistof op peil 

De airco is een heerlijk apparaat die jou in de zomer lekker koel houdt. De reden waarom de airco in staat is om in de koele lucht te voorzien is het gebruik van koelvloeistof. Het is erg belangrijk voor de levensduur van jouw airco om het koelvloeistofpeil van jouw airconditioning goed te blijven controleren. De airco kan alleen optimaal presteren wanneer de koelvloeistof regelmatig (ongeveer één keer per jaar) bijgevuld wordt. Het bijvullen van de koelvloeistof is een klus die heel nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Je doet er daarom ook goed aan om deze klus uit te laten voeren door een professionele monteur. Wanneer je knoeit met de koelvloeistof of de klus niet goed uitvoert, loop je het risico dat de airconditioning kapot gaat. 

Zorg dat het filter schoon is

Tijdens de zomermaanden staat de airco vaak hele dagen achter elkaar te draaien. Het is daarom belangrijk om het filter van de airco regelmatig te controleren. Het inademen van schone lucht is belangrijk en als er veel viezigheid in het filter zit kan de airco dit niet langer garanderen. De viezigheid komt dan in jouw huis terecht wat ervoor kan zorgen dat je last krijg van geïrriteerde luchtwegen en/of ogen. Je kunt het filter eenvoudig schoonmaken door hem met de stofzuiger schoon te maken en daarna even met een doek af te nemen. Wanneer het filter al een paar keer schoongemaakt is kun je er ook voor kiezen om hem te vervangen. Onderdelen voor het vervangen van filters voor allerlei soorten huishoudelijke apparaten vind je overigens op fixpart.nl.

https://fixpart.nl/nl