Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Wat is een levenstestament?

Misschien hebt u wel eens gehoord van een levenstestament. Dit is een testament, opgesteld bij de notaris, waarin u uw wensen doorgeeft. Wanneer er iets tijdens uw leven gebeurt, weten de belangrijke mensen in uw leven welke keuzes ze moeten maken. Als dit wordt vastgelegd, kan er later geen onenigheid ontstaan tussen mensen over deze keuzes. Ben je benieuwd wat een levenstestament inhoudt? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Het verschil met een gewoon testament

Het grote verschil is dat een levenstestament van belang is tijdens uw leven. In een gewoon testament wordt er vastgelegd wat er na het overlijden moet gebeuren. Een gewoon testament mag dan ook pas worden ingezien na het overlijden. Sommige mensen vinden het fijn om voorafgaand aan de periode van overlijden al dingen te regelen en vast te leggen. Deze afspraken wensen worden dan vastgelegd in een levenstestament. 

 

Wat staat er in een levenstestament?

Een levenstestament bestaat uit 1 of meer volmachten. Daarnaast worden de wensen ten aanzien van verzorging vastgelegd. Dit zijn zaken als euthanasieverklaring, een behandelverbod of een donorcodicil. Ook worden belangrijke documenten opgenomen in dit testament. Dit zijn documenten zoals bankrekeningen, wachtwoorden en verzekeringen. Deze documenten zouden van belang kunnen zijn tijdens een lange periode van ziekte. 

 

Voor wie is het belangrijk? 

Het kan fijn zijn voor uzelf om uw wensen vast te laten leggen. Op deze manier weet u zeker dat alles verloopt naar uw wensen. Daarnaast is het fijn voor uw vrienden en familie om te weten welke keuzes zij moeten maken. 

 

Laat u adviseren 

Wilt u een levenstestament laten opstellen? Of hebt u behoefte aan meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van Suwijn. De notarissen helpen u graag bij het opstellen van dit testament en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.  

 

https://superfoodies.nl/