Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Zorg voor een veilige werkomgeving met behulp van bouwhekken!

Zorg voor een veilige werkomgeving met behulp van bouwhekken!

Het belangrijkste wanneer je aan het werk bent op de bouw, is dat je veilig te werk kan gaan. De bouwplaats wordt beveiligd met bouwhekken zodat diefstal en andere ongewenste omstanders de bouwplaats niet kunnen betreden. Bovendien is het wettelijk verplicht om bouwhekken om een bouwplaats te plaatsen. Bouwplaatsen bieden vele voordelen, zoals de veiligheid van omstanders en werknemers. Mensen die hebben gewerkt, of werken op een bouwplaats, zullen de voordelen van bouwhekken vast niet ontkennen. In dit blogartikel worden de voordelen van bouwhekken behandeld op elke bouwlocatie.

 

Het moet volgens de wet

Het is wettelijk verplicht om je bouwplaats af te zetten met bouwhekken, omdat je zo een potentiële gevaarlijke plek afgeschermd voor onbevoegden. Het materiaal en gereedschap waarmee wordt gewerkt is zwaar en kan gevaarlijk zijn. Wanneer een onbevoegd persoon in handen komt van een dergelijk gereedschap of materiaal, kan het uitlopen op een gevaarlijke situatie. Bovendien is het ook wettelijk verplicht om de bouwplaats te betreden met veiligheidsschoenen, veiligheidsbril en veiligheidshelm. Voor het betreden van een bouwlocatie is veiligheid dus erg belangrijk.

 

Investering voor de toekomst

Het aanschaffen van een bouwhek kan een aankoop zijn voor de korte termijn, maar ook voor de toekomst. Bouwhekken kan je huren en kopen. Het huren van een bouwhek is voor de korte termijn, of slechts voor enkele projecten, de betere optie. Voer jij meerdere projecten uit? Dan is het aanschaffen van bouwhekken een goede investering voor de toekomst. Het constant blijven huren van een bouwhek zorgt voor constante kosten die jij ook kan voorkomen. Wanneer jij meerdere bouwprojecten uitvoert, haal jij het geld er snel uit als je een bouwhek aanschaft in plaats van huren.

 

Bescherm het terrein

Op een bouwplaats ligt het materiaal en gereedschap overal. Zonder bouwhekken kunnen onbevoegden het terrein betreden. Wanneer je werkt met gevaarlijk materiaal en gereedschap wil je niet dat dit in de handen komt van een onbevoegde. Bovendien wil je ook niet dat je gereedschap wordt gestolen. Het stelen van gereedschap gebeurt niet heel vaak meer, maar het kan nog steeds voorkomen. Voor extra bescherming van de bouwplaats kan jij ook een alarm bevestigen op de bouwhekken.