Liberty printairmaxzijn
Image default
Woning en Tuin

Alles wat jij moet weten om je huis te verven

Verf wordt al sinds het begin van tijd gebruikt om woonplekken, kledingstukken en kunstwerken mee te maken of decoreren. Verf is een multifunctioneel product dat we tot de dag van vandaag heel veel gebruiken. Toch zijn er veel verschillende soorten verf, hobbyverf, verf voor de kunstenaar, verf voor buiten, verf voor de muur en ga zo maar verder. Dan zijn er natuurlijk ook nog heel veel verschillende kleuren waar je uit kan kiezen en ook heel veel merken. Om een beetje orde in deze chaos te creëren, zal ik je in dit artikel alles wat je nodig hebt vertellen over de verf die je binnenshuis kan gebruiken.

 

We beginnen bij het kleurenpalet waar je uit kan kiezen. Veel mensen houden een 60%, 30%, 10% kleuren schema aan. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld 60% wit schildert, 30% licht grijs en dan 10% een vrolijke kleur naar keuze, bijvoorbeeld oker geel. In combinatie met je meubels kan je zo een heel mooi kleurenschema creëren. Als je wel eens in Scandinavië bent geweest, weet je dat ze daar ook mooie kleuren gebruiken. Als je je kleurenschema wil inspireren op de Scandinavische landen, dan kan je bij het Zweedse Moose Färg allerlei Scandinavische kleuren verf kopen.

 

Nu we het over kleuren hebben gehad, moeten we het ook nog hebben over de soorten verf. Allereerst heb je matte verf, deze verf is makkelijk te schilderen en wordt vaak op muren gebruikt. Het nadeel is dat je het niet makkelijk kan wassen, maar een voordeel is dat matte muurverf wel een rustige uitstraling heeft. Dat is een fijne basis. Dan is er ook nog hoogglans verf, deze verf reflecteert licht en vergroot een ruimte. Deze verf is fijn voor ruimtes als de keuken en de badkamer. Het enige nadeel aan deze verf, is dat je oneffenheden goed kan zien.

https://www.moosefarg.nl/