Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Contactgegevens of aanvraagformulier – wat is beter?

goede website bouwer

In de moderne internetruimte vindt u sites die verschillende problemen oplossen. Deze massa kan worden onderverdeeld in commerciële en niet-commerciële sites.

Niet-commerciële sites worden meestal gemaakt voor zelfexpressie of zijn de voortzetting van een bepaalde hobby. De makers van dergelijke projecten proberen er geen geld aan te verdienen. Op dergelijke bronnen kunt u vaak cognitieve informatie en originele inhoud vinden.

Het doel van het maken van een commerciële site is om het product van het bedrijf te promoten, te verkopen, te helpen bij het vinden van nieuwe klanten en bestellingen, d.w.z. een commerciële site fungeert als een zakelijk hulpmiddel voor een organisatie. In dit opzicht is de eerste taak die een commerciële site oplost, bezoekers van de site vertrouwd te maken met de producten van het bedrijf. De belangrijkste taak van een dergelijke site is echter om contact op te nemen met de doelgroep via een telefoontje, brief, bestelformulier of sollicitatie. Het feit dat de klant aantrekkelijk is, ongeacht welke contactmethoden op de site worden gepresenteerd, is waarvoor een commerciële site wordt gemaakt en gepromoot. Daarom zullen we in dit artikel proberen de vraag te beantwoorden hoe de methoden van contacten op de site het beste kunnen worden georganiseerd.

Dus wat is de beste manier om de contactmethoden op de site te organiseren? Welke vormen van communicatie kunnen worden gebruikt om het grootste aantal verzoeken van potentiële klanten of daadwerkelijke kopers te krijgen?

Op internet zijn er twee mogelijke manieren om contact op te nemen met potentiële klanten op sites:

  • Contactgegevens;
  • Feedbackformulier, of een interactief feedbackelement.

Contactgegevens

Meestal zijn volledige contactgegevens een telefoonnummer, e-mailadres, kantooradres en een routebeschrijving ernaartoe. Bij het gebruik van contactgegevens vindt het eerste contact van een potentiële klant plaats via een telefoontje of e-mail.

De eigenaren van dergelijke sites houden echter waarschijnlijk geen rekening met de mogelijkheid van de aanwezigheid van een “luie” potentiële klant op de bron. Een van de problemen van onze tijd is het gebrek aan tijd, waardoor internetgebruikers moeten kiezen en gebruiken wat hun tijd bespaart. De aanwezigheid van een telefoonnummer en e-mailadres op de pagina van de sectie “Contacten” biedt niet altijd een snelle aantrekkingskracht van een potentiële klant. Sommige gebruikers moeten, om een ​​e-mail te verzenden, naar de mailserverinterface gaan, een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en vervolgens het e-mailadres van het bedrijf invullen. Al deze acties kunnen worden vervangen door het feedbackformulier op uw site te gebruiken. Het gemak en de bruikbaarheid van feedback kan de kans vergroten dat een potentiële klant contact opneemt. Er is natuurlijk altijd een manier om uw e-mailprogramma aan te passen voor de e-maildienst, maar velen zijn gewoon niet op de hoogte van dergelijke mogelijkheden. Ze doen wat voor hen gemakkelijker en sneller is.

Ook kunnen klanten u ’s avonds laat of’ s morgens vroeg op internet vinden. In dat geval moeten ze uw telefoon ergens opschrijven om tijdens kantooruren te kunnen bellen. En de interesse en het verlangen naar het moment waarop teruggebeld moet worden, kan al verdwijnen.

Een feedbackformulier kan verschillende problemen oplossen: het kan een formulier zijn waarmee een bezoeker een vraag kan stellen en doorsturen naar een bedrijfsleider, of dit formulier kan worden gebruikt om een ​​bestelling voor een product te plaatsen.

Deze vorm van communicatie is goed als de specificiteit van het product zodanig is dat de tijd voor het nemen van een beslissing over de aankoop, voornamelijk meer dan een week, en om het te kopen, de klant aanvullend advies nodig heeft van een bedrijfsvertegenwoordiger. De contactgegevens die via het bestelformulier worden verkregen, kunnen een actieve interactie met een potentiële klant vergemakkelijken, en met vaardig gebruik van verkooptechnieken kan dit leiden tot het gewenste resultaat: winst maken.

Ook maken sites vaak handige “callback” -formulieren, die een van de meest effectieve manieren zijn om de conversie van bezoekers naar klanten te verhogen. Als uw operators echter niet onmiddellijk op deze verzoeken kunnen reageren, is het beter om dergelijke functionaliteit van de site te verwijderen.

Maar dit soort communicatie werkt niet goed op sites met een doelgroep van ouderen – ze bellen liever.

Samenvattend, voordat u zich concentreert op een of andere vorm van contact op de site – probeer uw doelgroep te interviewen, hun gedrag te analyseren. Vaak is de reden voor onnodige telefoontjes als het aanmeldingsformulier op de site werkt een verwarrende bestelprocedure of een onbegrijpelijke beschrijving van het product / de dienst op de site.

Het onbetwistbare voordeel van online bestellingen is het volgen van hun bronnen met behulp van statistieken en analysesystemen (bijvoorbeeld Google Analytics). De bronnen van telefoongesprekken kunnen ook worden gevolgd (bijvoorbeeld met behulp van de id-code), maar dit proces bevat nog een link: de operator die de oproep ontvangt. En elke onnodige handmatige koppeling is verlies van informatie. De sleutel tot het succes van uw bedrijf is het volgen van de bronnen van ALLE applicaties / contacten die naar de site komen.

https://www.webdeveloper.today/2022/03/blogger-api-examples.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html