Liberty printairmaxzijn
Image default
Dienstverlening

De voordelen van elektrostimulatie voor spieren, pijn en afvallen

Ben je op zoek naar een moderne en niet-medicamenteuze vorm van pijntherapie? Dan is Tens wellicht iets voor jou! Tens staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie en wordt gebruikt om milde elektrische stroomsignalen af te geven via elektroden op de huid, die de pijn dempen. Het Tens apparaat is bijvoorbeeld geschikt om rugpijn te verminderen. Maar wist je dat elektrostimulatie, ook wel EMS genoemd, nog veel meer voordelen biedt voor het menselijk lichaam? Van spierherstel en -training tot afvallen en huidversteviging. Benieuwd naar de voordelen en werking van elektrostimulatie? Lees dan snel verder!

Wat is Tens?

Tens is een afkorting voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, een moderne en niet-medicamenteuze vorm van pijntherapie. Het Tens apparaat wordt gebruikt om milde elektrische stroomsignalen af te geven via elektroden op de huid, die de pijn dempen. Het TENS apparaat rugpijn is een geschikt hulpmiddel om rugpijn te verminderen. De veilige stroomsignalen hebben een kloppend of kriebelend gevoel op de huid en zorgen voor verstoring van de pijnprikkel richting de hersenen, stimulatie van afgifte van lichaamseigen pijn dempende stoffen (endorfine), en een spierontspannende werking. Tens wordt niet alleen gebruikt door medisch specialisten, zoals fysiotherapeuten en verloskundigen, maar kan ook thuis worden gebruikt vanwege de eenvoudige bediening. Er zijn diverse Tens apparaten beschikbaar voor vele toepassingen, zoals acute of chronische (zenuw)pijn verminderen, spierafbraak voorkomen of spierontspannend werken. Tens is een veilige behandeling, echter, in enkele gevallen is het raadzaam om eerst te overleggen met uw arts of behandelaar, bijvoorbeeld als u een pacemaker hebt of last hebt van epilepsie. Tens apparaten kunnen worden gekocht en gehuurd via de website van Tens.nl of door telefonisch contact opnemen met het bedrijf. Voor chronische pijnbestrijding voorgeschreven door een specialist, wordt Tens vergoed door alle zorgverzekeringen uit het basispakket.

Wat zijn de voordelen van elektrostimulatie?

Elektrostimulatie, ook wel EMS genoemd, biedt vele voordelen voor het menselijk lichaam. Door middel van kleine stroomstootjes worden spieren gestimuleerd zonder dat je deze zelf hoeft te bewegen. Dit is volkomen veilig en niet pijnlijk. Elektrostimulatie biedt vele voordelen en kan worden gebruikt voor spierherstel en -training, pijntherapie (bewezen effectief bij rugpijn), afvallen (verbetering van stofwisseling), huidversteviging (vermindering cellulitis) en bekkenbodemtraining. Elektrostimulatie kan ook zeer gericht worden ingezet om lastige zones te corrigeren en is daarom zeer geschikt voor sporters en patiënten die minder mobiel zijn of volledig verlamd zijn.

Bij elektrostimulatie worden elektroden op de huid geplaatst, die verbonden zijn met het EMS apparaat. De bediening is eenvoudig en er zijn diverse programma’s beschikbaar. Elektrostimulatie van de spieren is zeer geschikt voor sporters, maar ook voor patiënten die minder mobiel zijn of volledig verlamd zijn.

Elektrostimulatie wordt ook vaak toegepast bij afvallen, omdat het zorgt voor een verbetering van de stofwisseling en versteviging van de huid. Het zorgt ervoor dat de spieren zich optimaal bewegen zonder dat er druk wordt uitgeoefend op gewrichten. EMS kan ook lastige zones zeer gericht aanpakken om het figuur te corrigeren. Het is wel belangrijk om te weten dat elektrostimulatie altijd ter ondersteuning van een gezond leefpatroon is en niet ter vervanging hiervan.

Er zijn tal van elektrostimulatie-apparaten verkrijgbaar, waaronder de betrouwbare EMS apparaten van Schwa-Medico Nederland BV. Hiermee kan er zeer gericht worden getraind op spieren en neurostimulatie, en zijn er ook speciale attributen beschikbaar voor de rug en het gezicht. Met elektrostimulatie kan je op een veilige en effectieve manier werken aan een gezond en fit lichaam.

https://tens.nl/