Liberty printairmaxzijn
Image default
Dienstverlening

Veel voorkomende oorzaken van een rioollucht

Het is een van de meest onaangename geuren die je je kunt voorstellen – een sterke rioollucht in je huis of bedrijf. Het kan gemakkelijk leiden tot misselijkheid en hoofdpijn, en het is duidelijk dat je snel een oplossing wilt vinden. In dit artikel kijken we naar enkele van de meest voorkomende oorzaken van rioollucht, en hoe je deze kunt aanpakken om weer frisse lucht in je pand te krijgen.

1. Verstopte afvoer of leidingen – Als je rioolstelsel problemen heeft, kan dit veroorzaakt worden door verstopte afvoer of leidingen. Dit kan een opeenhoping van vet, vuil of andere materialen zijn die vast komen te zitten in de leidingen en geuren vast kunnen houden. Dit probleem kan worden opgelost door het reinigen van de verstopte leidingen of afvoeren. Dit kun je zelf proberen te doen door gebruik te maken van een ontstopper of door soda en azijn samen te gebruiken. Maar professionele hulp is vaak nodig bij complexere problemen.

2. Gebroken of defecte leidingen – Een ander veel voorkomend probleem is gebroken of defecte leidingen. Deze kunnen ontstaan door slijtage, ouderdom of bodembewegingen. Als leidingen eenmaal een scheur hebben, kunnen geuren zich snel verspreiden. Als dit het geval is, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om een ​​ernstiger probleem te voorkomen. Het inschakelen van een professional is in deze situatie de beste optie voor een duurzame oplossing.

3. Droge sifon – Als je problemen hebt met rioollucht in je badkamer of keuken, kan dit worden veroorzaakt door een droge sifon. De sifon is dat stukje buis onder je gootsteen of wastafel, waar het water doorheen loopt en zo een barrière vormt om geurtjes uit de riolering te voorkomen. Als je de wastafel of gootsteen lange tijd niet hebt gebruikt, is de kans groot dat de sifon droog is komen te staan en de geuren ongehinderd door kunnen komen. Giet simpelweg wat water in de afvoer om de sifon te vullen en de rioollucht te stoppen.

4. Problemen met het spoelsysteem – Problemen met het spoelsysteem kunnen ook zorgen voor een rioollucht. Bijvoorbeeld als het waterpeil te hoog staat, er is veel vuil opgehoopt of als de septische tank vol is. Om deze problemen op te lossen, is het het beste om een ​​professionele loodgieter te raadplegen en deze te laten inspecteren.

5. Vocht in de muren – Tot slot kan vocht in de muren ook rioollucht veroorzaken. Vocht kan de muren verder verzwakken en schimmelvorming bevorderen, wat leidt tot een nog groter probleem. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om vochtproblemen te vermijden. Dit kan worden bereikt door voldoende ventilatie en het voorkomen van vochtige plekken in huis.

Een sterke rioollucht kan echt een enorm probleem zijn, maar door de meest voorkomende oorzaken van geurproblemen te kennen, kun je snel de oorzaak opsporen en een oplossing vinden. Verstopte afvoer of leidingen, gebroken of defecte leidingen, droge sifon, problemen met het spoelsysteem en vocht in de muren zijn de meest voorkomende oorzaken. Als je deze problemen hebt, is het belangrijk om snel te handelen om verdere schade te voorkomen. Neem contact op met een loodgieter of professional om deze problemen te repareren. Zoek daarbij een vakman met veel ervaring. Laat rioollucht verhelpen Dordrecht doen door een professional.

https://regioriool.nl/riooldiensten/rioollucht-verhelpen/rioollucht-verhelpen-dordrecht/