Liberty printairmaxzijn
Image default
Aanbiedingen

Een foto of afbeelding op canvas? Dit zijn de voordelen

Canvas is de laatste jaren een ontzettend populair materiaal voor het afdrukken van foto’s en afbeeldingen. Je kunt in diverse (online) winkels familie- en vakantiefoto’s voor een betaalbare prijs op canvas laten afdrukken. Een andere optie is om een kant en klaar canvas schilderij te kopen. Je hebt canvas schilderijen met foto’s van prachtige landschappen, wilde dieren en zelfs kopieën van beroemde meesterwerken als De Nachtwacht. Super tof dat canvas dus, maar wat is het eigenlijk en wat zijn de voordelen van canvas? We vertellen je er meer over in dit blog.

Wat is canvas

Je verwacht het misschien niet, maar canvas is een textielsoort. Het wordt gemaakt van katoen en polyester. Het doek wordt vervolgens gespannen over een houten frame. Doordat canvas een beetje structuur heeft, geeft het foto’s en afbeeldingen extra diepte. Het heeft een beetje structuur, wat extra diepte geeft aan foto’s en afbeeldingen. Hoewel foto’s tegenwoordig ook afgedrukt kunnen worden op andere materialen, zoals glas, plexiglas en aluminium, is canvas nog steeds veruit de populairste keuze. 

De voordelen van canvas

Het is niet zo gek dat canvas zo populair is. Het heeft namelijk vele voordelen. Het grootste voordeel is misschien wel dat canvas erg lichtgewicht is. Er zijn dus geen zware materialen nodig om een canvas schilderij op te hangen. Sla simpelweg een spijker in de muur en klaar is kees! Een ander voordeel is dat je voor canvas geen lijst nodig hebt. Dit scheelt in de kosten en is bovendien lekker makkelijk.

Naast bovenstaande voordelen gaat canvas ook nog eens ontzettend lang mee. Een canvas schilderij gaat niet zomaar kapot als het per ongeluk van de wand valt. Ook is canvas eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Je hoeft dus niet in de stress te schieten als je per ongeluk uitschiet met de sauzen en er ketchup op je familieportret komt. 

Canvas schilderij kopen

Een mooi canvas schilderij kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Sweet Living Shop. In deze webwinkel vind je canvas schilderijen met leuke prints. Je vindt er vast een die perfect bij jouw woning past!

https://www.sweetlivingshop.nl/