Liberty printairmaxzijn
Image default
Tweewielers

Kinderfiets

De juiste kinderfiets uitzoeken kan een lastige klus zijn. Kinderen groeien snel en de fiets moet ook de juiste maat hebben. Daarnaast is veiligheid – zeker bij je kinderen – een heel belangrijke factor. Een kinderfiets moeten daarom tegen een stootje kunnen zodat je zeker weet dat je zoon of dochter op een betrouwbare tweewieler rond kan rijden.

 

Welke maat kinderfiets kopen?

Fietsen is een heerlijke bezigheid. Ook voor je zoontje of dochtertje. De wereld wordt weer ietsje groter met een fiets. Maar dan is het wel belangrijk dat je de juiste maat fiets koopt. Voor de veiligheid en gevoel van controle. Per fietsmaat kan je kind zo’n 10 cm groeien voor dat de fiets te klein wordt. Een overzicht van inch maten en voor wie de kinderfiets bedoeld zijn:

 

–       Kinderfiets 12 inch

Voor de jongste fietsers onder ons in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Of als je kind tussen de 95 en 100 cm lang is. Jongere kinderen kunnen ook kennismaken met fietsen. Maar dan is een driewieler eerst nog beter.

 

–       Kinderfiets 16 inch

Dit zijn de ideale fietsen voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Of als je zoontje of dochtertje tussen 104 en 110 cm lang is.

 

–       Kinderfiets 18 inch

Als je kind in de leeftijdscategorie 5 – 7 jaar valt of een lichaamslengte heeft van 105 tot 110 cm, dan is dit de ideale fiets.

 

–       Kinderfiets 20 inch

Meisjes en jongens tussen de 6 en 8 jaar zullen zich het fijnst voelen op een 20 inch fiets. Of als ze in ieder geval tussen de 116 en 122 cm lang zijn.

 

–       Kinderfiets 22 inch

Ideaal voor als je kind tussen 7 en 9 jaar oud is of een lichaamslengte heeft van 122 tot 128 cm

 

–       Kinderfiets 24 inch

Deze kinderfiets is het beste voor als je kind in de leeftijdscategorie zit van 8 tot 12 jaar. Of als hij/zij tussen de 128 en 140 cm lang is.

 

–       Kinderfiets 26 inch

Tot slot de 26 inch fietsen: voor als je kind inmiddels is je kind al een echte tiener aan het worden is. Deze fietsen zijn het beste voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar of met een lichaamslengte tussen 140 en 152 cm.

 

Veiligheid en controle

Het is kortom belangrijk dat je kind met de voeten bij de grond kan. Dat maakt dat hij/zij makkelijk kan op- en afstappen en geeft meer gevoel van controle en dus vertrouwen. En dat is belangrijk als je net leert fietsen. En denk ook aan de veiligheid aan de kind buiten de fiets om. Zo kun je altijd een kinderhelm erbij kopen.

https://kidsbikes.nl/kinderfietsen