Liberty printairmaxzijn
Image default
Dienstverlening

TENS bestrijd op een natuurlijke manier weeën pijn tijdens de bevalling

Ben jij zwanger en is het jouw wens om op een natuurlijke manier te bevallen? Maar zie je wel op tegen de pijn die de weeën en de bevalling met zich meebrengt? Ben je daarom op zoek naar een alternatief voor de ruggenprik of andere medicamenteuze middelen om de pijn tijdens de bevalling te verlichten? Hiervoor is bevallen met TENS een uitstekend alternatief.

Wellicht heb je al eens gehoord over TENS. Of misschien is dit helemaal nieuw voor je en zou je graag willen weten hoe TENS jou kan helpen tijdens de bevalling, hoe het werkt en wat het precies is. Een klein apparaat dat elektrische signalen afgeeft, dat is TENS. Het is de afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Maar wat kunnen die elektrische signalen dan voor jou doen? We leggen het kort uit. Aan het TENS apparaat zijn snoertjes verbonden, aan de uiteinden van deze snoertjes zitten speciale elektroden pleisters. Deze pleisters worden op de huid geplakt, meestal op de rug. De locatie van de pleisters hangt af van de plek waar de pijn wordt ervaren, een duidelijke gebruiksaanwijzing is hiervoor bijgevoegd bij het TENS apparaat. Via de elektroden pleisters dringen de elektrische signalen die worden afgegeven door het apparaat door tot de zenuwen. Doordat de zenuwen door de elektrische signalen worden gestimuleerd (en eigenlijk een beetje in de war gemaakt) wordt het pijnsignaal niet meer of in mindere mate doorgestuurd naar de hersenen. Doordat de hersenen de pijn niet of nauwelijks meer waarnemen ervaar jijzelf de pijn ook niet tot nauwelijks meer.

Het gebruik van TENS is uitermate veilig. Voor jezelf én voor de baby. In enkele gevallen is het niet mogelijk om de pijntherapie TENS te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je een pacemaker hebt. Ook kan TENS niet gebruikt worden bij een bevalling in het water.

MaMMaTENS

Wil je graag gebruik maken van TENS tijdens jouw bevalling maar vind je het niet nodig om het apparaat voor deze korte duur aan te schaffen? Dat is ook helemaal niet nodig. TENS huren doe je eenvoudig bij MaMMaTENS. Er worden bij MaMMaTENS twee verschillende huuropties aangeboden. Ook zijn er verschillende apparaten te huur. Bekijk voor jezelf welke huuroptie en welk TENS apparaat het beste bij jou past op de website mammatens.nl.

https://mammatens.nl/