Liberty printairmaxzijn
Image default
Kinderen

Welke leeftijd voor welke fiets?

Welke leeftijd voor welke fiets? 

De eerste vraag die je moet beantwoorden bij het kopen van een fiets voor je kind is: “Hoe oud is je kind?” Het simpele antwoord is dat kinderfietsen worden gedimensioneerd op wielmaat in plaats van leeftijd. Kinderfietsen zijn onderverdeeld in categorieën. Er zijn 14 inch fietsen en 20 inch fietsen. De meeste jongeren onder de vijf jaar rijden op een meisjesfiets 14 inch of een jongensfiets 14 inch. Voor oudere jongeren wordt normaal gesproken een 20-inch fiets geadviseerd. Fietsen zijn gemaakt voor een specifiek bereik van hoogtes en gewichten. Bedenk bij het kiezen van een fiets hoe lang je kind op zijn of haar hoogste punt zal zijn. Het is ook belangrijk om te bepalen hoeveel gewicht hij of zij aankan. Als je kind op de fiets zit met zijn of haar voeten op de grond dan moet de zithoogte zo worden ingesteld dat er ongeveer 2,5 cm ruimte is tussen de bovenbuis van het frame en het kruis van je kind. Het stuur van de fiets moet zo worden afgesteld dat het op dezelfde hoogte is als de schouders van je kind. Dit betekent dat je rekening moet houden met eventuele toename in hoogte in beide richtingen.

Buiten spelen

Er zijn veel manieren waarop je je kind kunt beschermen tegen het verliezen van zijn bezittingen en het veilig kunt houden terwijl het buiten speelt of gaat fietsen. Alle waardevolle spullen in een crossbody telefoontasje doen en deze overal mee naartoe nemen, is een van de meest effectieve oplossingen. Dit is voordelig omdat je zo snel toegang hebt tot spullen voor het geval je kind deze nodig heeft, zoals een pleister. De tas kan ook worden gebruikt als speelgoedtas, zodat je al je speelgoed in één container kunt doen en bij je kunt dragen als je je moet verplaatsen. Hierdoor kan je kind ten volle genieten van zijn of haar activiteit zonder bang te hoeven zijn spullen kwijt te raken of onnodig stuk t gaan..

Buiten fietsen

Het is misschien verleidelijk om de fiets in de winter thuis te laten, maar de voordelen van buiten fietsen overtreffen alle zorgen. Kinderfietsen zijn een uitstekende manier om je kinderen het hele jaar door actief te houden en het is gebleken dat het je humeur verbetert. Fietsen is ook in verband gebracht met een lager risico op hartaandoeningen en een betere gezondheid van de luchtwegen. Fietsen kan kinderen helpen hun evenwicht en focus te behouden. Dit zal hen later in hun leven helpen opbloeien in meer fysiek veeleisende sporten zoals voetbal of basketbal. Samen rijden zorgt ook voor een bijzondere band tussen ouder en kind die moeilijk te vervangen is door televisie of computerspelletjes. Leren fietsen als gezin kan kinderen en volwassenen de mogelijkheid bieden om geduld te oefenen en problemen op te lossen.

Ontwikkeling van het kind: fietsen

De eerste fiets van een kind is een belangrijke ontwikkelingsmijlpaal en wordt vaak geassocieerd met de overgang van kindertijd naar adolescentie of zelfs volwassenheid. Ouders en voogden kunnen deze belangrijke overgang gebruiken om hun kinderen te leren over veiligheid en burgerschap, naast het leren fietsen van jongeren. Het proces om een ‚Äč‚Äčkind te leren fietsen begint lang voordat hij of zij dat daadwerkelijk doet. De ouder of voogd moet eerst vaststellen dat hun kind klaar is voor hun eerste fiets. Je zult willen zien of je kind voldoende fysieke en cognitieve ontwikkeling heeft. Kinderen moeten voldoende lichaamsbeheersing en kracht in zowel hun boven- als onderlichaam hebben om te kunnen fietsen. Ze moeten ook voldoende evenwicht en coördinatie hebben om veilig op en van de fiets te kunnen stappen.

 

Gerelateerde artikelen

Leuke babykleding kopen voor de kleine

Groei in aantallen bij kinderdagverblijf waddinxveen

Het kinderdagverblijf in Zevenhuizen biedt u een uitkomst