Liberty printairmaxzijn
Image default
Kinderen

Hoe je lezen leuker kan maken voor je kind

Als ouder wil je graag het beste meegeven aan je kinderen. Dit is vaak in de vorm van ze goede eigenschappen aanleren en ervoor zorgen dat ze goed opgeleid worden. Het is geweldig als ze voor het eerst papa of mama zeggen of als ze hun eerste woordjes leren lezen. Het ene kind is gelijk dol op lezen, terwijl de andere er meer moeite mee heeft. Als dat het geval is bij je kind, dan zijn er gelukkig genoeg manier om het lezen een stuk leuker te maken. Een gepersonaliseerd kinderboek is bijvoorbeeld een leuke interactieve manier om je kind te interesseren voor lezen.  

 

Waarom kiezen voor een gepersonaliseerd kinderboek? 

Natuurlijk bestaan er al heel veel kinderboeken met spannende verhalen met draken en ridders die op avontuur gaan. Of juist met dromerige fantasielanden vol met feeën en prinsessen. Toch kunnen deze verhalen erg afstandelijk aanvoelen voor je kind. Met een  

kinderboek met naam, waarop je kind zijn of haar eigen naam ziet staan, zorg je ervoor dat ze zich helemaal gaan inleven in het verhaal. Ook wek je hun interesse, omdat ze erg benieuwd zijn waar het verhaal over gaat en wat voor avonturen ze gaan beleven.  

 

Fantaseren werkt stimulerend bij kinderen 

Door je kinderen in aanraking te laten komen met onbekende personen en plaatsen, leer je ze op een creatieve manier na te denken. Kinderboeken gaan vaak over gebeurtenissen die in het echte leven niet plaatsvinden en bevatten ook veel onverwachte wendingen, zoals unieke oplossingen. Daardoor leert je kind om buiten hokjes te denken en flexibel te zijn. Door hierbij kinderboeken te gebruiken, kun je dat op een veilige manier doen, in een bekende omgeving. Op het moment dat het voor je kind wat te veel wordt, kun je heel gemakkelijk het boek wegleggen.  

 

Het belang van goede leesgewoontes 

Misschien vraag je je af, wat zijn de voordelen van mijn kinderen op jonge leeftijd veel te laten lezen? Daar kunnen ze later ook voor kiezen toch? Dat klopt helemaal, maar toch is het wel een goede gewoonte. Als je ze het al jong aangeleerd hebt om een boek te pakken wanneer ze zich vervelen, zullen ze het later sneller doen. Dit garandeert natuurlijk niet dat ze het hun hele leven leuk zullen vinden, maar vergroot de kans wel. Lezen is voordelig voor de algemene ontwikkeling van een kind en als je er thuis al mee begint, wordt het makkelijker voor ze om te wennen aan het leeswerk op school.  

 

 

https://bimibooks.nl/gepersonaliseerde-kinderboeken/