Liberty printairmaxzijn
Image default
Dienstverlening

De Relatie Redden – Is De Relatie Het Waard om te Redden?

Alle relaties, of nou tijdens de verkering of tijdens het huwelijk, hebben hoogte en dieptepunten, en er zijn problemen waar beide partijen door heen moeten. Als je wilt weten of het waard is om de relatie met je partner te redden, zijn er vragen en antwoorden die je in beschouwing moet nemen voordat je deze belangrijke beslissing maakt.

Denk Diep Na Over Je Relatie
Om een relatie te redden die op het verkeerde pad is geraakt moeten beide partijen hard werken en soms kan dat zeer frustrerend zijn. Mocht je over uitmaken of een scheiding nadenken, moet je eerst degelijke advies inwinnen voordat je de uiteindelijke beslissing neemt, om te weten of het echt waard is om je relatie te reden. Hieronder staan enkele punten die je in beschouwing kunt nemen voordat je een beslissing neemt.

Met Wie Je Het Liefst Bent
In je leven heb je een lijst van mensen waarmee je het liefst bent. Is je partner daar één van? Heb je nog steeds dezelfde gevoelens als vroeger, of kun je hem/haar niet nog een seconde uitstaan? Om in een goede relatie te zijn moeten jullie beiden op jullie gemak bij elkaar zijn, en comfortabel zijn met de aanwezigheid van de ander. Zo kunnen jullie beiden ervan genieten om samen te zijn. Daarom moet je deze punt in overweging nemen wanneer je beslissing maakt of je relatie de moeite waard is om te redden.

Luisteren Jullie Naar Elkaar?
Een ander punt waar je op moet letten wanneer je beslist of je relatie het waard is om te redden is door te weten of je compleet begrepen wordt door je partner. Luistert je partner normaal gesproken naar je wanneer je problemen hebt en discussieert hij/zij met je, of negeert hij/zij je en voel je je alsof je een last bent? Aan de andere kant, luister je naar je partner op dezelfde manier, en begrijp je hem/haar ook? Kijk goed naar dit punt voordat je een beslissing neemt of je de relatie kan redden of niet. Als je problemen hebt om met elkaar te communiceren, is het een goed idee om hulp te krijgen van een relatietherapeut.

Neem De Loyaliteit Van Je Partner In Beschouwing
Kun je hem/haar echt vertrouwen? Als er sprake is van vreemdgaan, dan hebben jullie beiden serieuze hulp nodig en de hulp opzoeken van professionelen zoals huwelijksbemiddelaars of expert relatietherapeuten is een goed idee.
Door al deze punten hierboven tezamen te nemen, kun je de beslissing om je Relatie Te Redden gemakkelijker maken.

De psycholoog – Relatietherapie Breda

https://www.depsycholoog.nl/breda/