Liberty printairmaxzijn
Image default
Auto's en Motoren

Revit motorkleding, wat is hun verhaal?

Revit motorkleding is een populair merk onder de motorrijders. Revit is opgericht in het dorpje Oss in 1995 en bestaan ondertussen 26 jaar. In 26 jaar zijn ze gegroeid tot hèt merk voor motorkleding en accessoires. Ze hebben een groot assortiment en blijven altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Hoe is het allemaal begonnen?

Revit motorkleding is in 1995 opgericht door Ivan Vos. Hij is op het idee gekomen door zijn werk. Hij werkte namelijk bij een exportbedrijf in motorkleding in Nederland en hier had hij de leiding. Tijdens zijn werk kwam hij twee soorten motorkleding tegen: producten die er goed uitzien, van goede kwaliteit zijn en een hoog prijskaartje hebben. De tweede soort motorkleding die hij zag was compleet het tegenovergestelde: een product die er niet mooi uitziet, een slechte kwaliteit heeft en een laag prijskaartje heeft. 

Hij haalde hier zijn inspiratie om motorkleding op te maken uit. Hij wilde motorkleding maken die er goed uitziet, van goede kwaliteit is èn betaalbaar voor de gemiddelde inkomens. Het pak moest er naast en op de motor goed uit zien. In 2000 werd hij overgenomen door REV’IT! sport international BV. Hiervoor waren de producten in de handen geweest van een import- en distributiebedrijf. De overname heeft de naam Revit motorkleding op de markt gebracht. Kort na de overname introduceerde REV’IT een product ontwikkelingsmethode waarmee ze het stikwerk konden toepassen op plekken die minder impact gevoelig zijn. Zo kregen de kledingstukken hun unieke uitstraling met een hoger beschermingsniveau.

In 2002 zijn ze naar Amerika gegaan om hun product op de markt te brengen. Dit was al snel met succes. Na jaren succes hebben ze in 2010 the RED DOT gewonnen. Dit is een prijs die in het teken staat van productontwikkeling en design. De prijs hebben ze gewonnen met de Jerez racehandschoenen. De prijs hebben ze in 2015 wederom naar binnen gesleept met hun SEEFLEX protectoren collectie. In 2019 is de prijs voor de derde keer naar Revit motorkleding gegaan voor hun Expedition H2O laarzen. 

Professionele motorrijders en REV’IT

In 2008 hebben ze besloten om mee te gaan doen in MOTOGP (een motor wegwedstrijd). Dit hebben ze gedaan omdat dit volgens hun de enige manier was om erachter te komen of hun kleding voldoet aan de juiste eisen. Door de jaren heen hebben ze dit uitgebreid met eigen sporters in Revit motorkleding gereden. In 2015 hebben ze hier de vruchten van geplukt want hun motorrijder Kenan Sofuoğlu werd in dit jaar wereldkampioen èn de succesvolste rijder in zijn klasse. Ondertussen heeft REV’IT een nieuwe samenwerking met moto3-rijder Lorenzo Dalla Porta. Hij heeft in 2019 REV’IT een MOTOGP-zege gebracht zoals ze het zelf noemen. Hij heeft namelijk hun eerste WK-titel naar binnen gesleept. 

Ben jij benieuwd naar de geschiedenis van de Revit motorkleding hoe de producten er uit zien?