Liberty printairmaxzijn
Image default
Woning en Tuin

Wat is het vernieuwde visgraat-laminaat?

Al meerdere eeuwen legt men loeren in visgraatverband. Kenmerkend voor dat verband is dat planken van gelijke lengte telkens in een hoek van 45 graden worden ‘verweven’. Aanvankelijk was een dergelijke vloer alleen mogelijk als de planken in het visgraatpatroon gelijmd konden worden. Hier komen de nodige vaklui aan te pas; de aanschaf van een visgraatpatroon was dan ook een peperdure aangelegenheid.

Van innovatie tot trend

Innovatieve kliksystemen hebben de zaak echter veranderd. Deze systemen bestaan uit click-vinyl en laminaat en drukken de kostprijs van het visgraat-model aanzienlijk. Het markante patroon is nu zelfs dermate betaalbaar dat het heeft geleid tot visgraat-laminaat als nieuwe trend. Een trend die wint aan populariteit. Zo kan je deze en andere laminaat ook al online kopen.

Klassieke look

Het visgraat-laminaat heeft een klassieke look die een goeie match is met veel interieurs. Waar een visgraatvloer voorheen een luxueus item was, is het visgraat-laminaat nu betaalbaar voor eenieder.

De hedendaagse technieken zijn zo nauwkeurig, dat het zichtbare verschil tussen een massieve visgraatvloer en een visgraat-laminaat te verwaarlozen is. 

Een groot voordeel van het laminaat is dat de vloer geen vocht opneemt of krom trekt. Daarentegen is een houten visgraatvloer daar wél heel erg vatbaar voor.

Middeleeuws statussymbool

Het visgraatpatroon kent haar oorsprong in de vroege Middeleeuwen. Destijds diende de vloer niet enkel functioneel, maar ook als statussymbool. Een symbool voor welvaart.

Dat is ook de reden dat het destijds voornamelijk op de begane vloer werd gelegd, zodat visite bij entree de status en welvaart van de gastheer kon aanschouwen.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor het visgraatpatroon, dat dankzij innovatie kliksystemen tot een trend is uitgegroeid.

https://www.parket-winkel.be