Liberty printairmaxzijn
Image default
Toerisme

DE MEEST ROMANTISCHE EN PRACHTIGE DORPEN IN BULGARIJE

Er zijn Bulgaarse dorpen verspreid over het hele land die het verdienen om minstens één keer in je leven gezien te worden. Ze zijn zo interessant en origineel. Mooie huizen, beschilderde muren met kleurrijke en vrolijke bloemen, kleine straatjes die naar tuinen en binnenplaatsen leiden, restaurants laten ons een totaal andere wereld zien. Veel meer ontspannen, verstoken van de drukte van alledag in een grote stad.

Kovachevitsa

De lucht op deze plekken is totaal anders. De energie die je voelt terwijl je op je plaats zit, is ook anders. Dergelijke plaatsen zijn geschikt voor zowel gezinsvakanties als romantische reizen.

Het dorp Leshchen

Er zijn geen wegen in dit dorp. Leshchen is een oud dorp met karakteristieke architectuur en bewaard gebleven oude huizen. Sinds het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw heeft Leshchen een overwegend Bulgaarse bevolking. In 1891 schrijft Georgy Strezov (Bulgaarse advocaat) over dit dorp:

“Leshchen, een dorp aan de voet van de Dospat-helling, je moet een half uur lopen langs de linkeroever van de Kanin. De weg van Nevrokop naar Fotovisht is soepel en comfortabel, en dan volgt een smalle en scherpe bocht. De gebruikelijke route is ongeveer 4 uur. ”

Opgemerkt moet worden dat de mensen in Leshchen erg bijgelovig zijn. Voor elke ziekte worden waarzeggers geraadpleegd.

Dorp Kovachevitsa

Kovachevitsa is een eenzaam dorp, maar met magische schoonheid en sfeer. Kovachevitsa werd volgens de legende gesticht door kolonisten uit het naburige dorp Ribnovo, en waarschijnlijk uit Bansko. De eerste keer dat zijn naam werd vermeld in de Ottomaanse registers in de 15e – 16e eeuw. Het dorp heeft zijn oorspronkelijke uiterlijk uit de 18-19e eeuw behouden en is een van de bekendste en mooiste Bulgaarse dorpen. De huizen zijn bijna geheel uit steen opgetrokken, inclusief de daken, alleen de hoogste huizen hebben de bovenste verdieping van hout. Kovachevitsa is een architectonisch reservaat dat pittoreske Renaissance-architectuur heeft behouden.

Zheravna dorp

Zheravna is een dorp in het zuidoosten van Bulgarije. Het is gelegen in de gemeente Kotel, regio Sliven. Er was eens een oude Thracische nederzetting genaamd Potka op deze plaats. Daarom is er nu in Zheravna een plaats genaamd “Pòtka”. Er zijn verschillende versies over de oorsprong van de naam: de eerste, die komt van een vogel, wat te onwaarschijnlijk is, want kraanvogels landen nooit in dit gebied; de tweede versie, dat het van het woord “molen”, “zherka”, “zherkov” komt – de woorden hebben een Oudslavische wortel en betekenen een molen.

Architecturaal en etnografisch complex Etar

Etnografisch openluchtmuseum “Etar” is een openluchtmuseum in de gelijknamige wijk in Gabrovo. Het museum ligt 8 km ten zuiden van Gabrovo. Het is een reconstructie van het Bulgaarse leven, de cultuur en de dierencultuur. Het is de eerste in zijn soort in Bulgarije. Het museum werd geopend op 7 september 1964.

Shiroka Lka

Het dorp is gelegen in het zuiden van Bulgarije. Het is gelegen in de buurt van de stad Smolyan. Shiroka-lyka staat bekend om zijn authentieke Rhodope-huizen, zoals Zgurovskata-, Uchikovskata- en Grigorovskata-huizen. Een van de plaatselijke attracties is de Kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria, volgens de legende werd deze in slechts 38 dagen gebouwd, dit was in 1834. De iconostase van de kerk is uniek in zijn stijl. Er wordt aangenomen dat het is geschreven door de studenten van de broers Dmitry en Zakhary Zograf uit de stad Samokov. Het artikel omvatte ook een kleine Bulgaarse stad, het stadsmuseum van Koprivshtitsa. Koprivshtitsa heeft zijn oorspronkelijke uiterlijk uit de 18-19e eeuw behouden en is een van de beroemdste en mooiste kleine steden in Bulgarije! De huizen zijn vrijwel geheel uit steen opgetrokken, inclusief de daken.

goedkope zonvakantie april

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html

Gerelateerde artikelen

Verwen uzelf met exclusieve reizen naar schitterende bestemmingen

Kies een van de exclusieve reizen van deze specialist

Groepsaccommodatie in Brabant: verblijf in een historisch pand