Liberty printairmaxzijn
Image default
Mode en Kleding

Diepvrieskleding, waarom heb jij het nodig?

In bepaalde sectoren is het onvermijdelijk dat je in koude temperaturen moet werken. Bijvoorbeeld als je baan te maken heeft met koel- en vrieshuizen in het vleesverwerkingsbedrijf. Ook dan moet u uw werk op een veilige en gezonde manier kunnen uitvoeren en heeft de werkgever passende maatregelen genomen om dit te waarborgen. Eén van deze maatregelen is het dragen van diepvrieskleding. Om medewerkers met een klein bedrag tegemoet te komen kan de “koudetoeslag” worden overeengekomen. Het is een toeslag boven op het salaris.

 

Hoe werkt een diepvries?

Een vriezer is bedoeld om voedsel en andere ingrediënten voor een langere tijd te bewaren zonder bederf of aanzienlijk verlies van vitamines. Afhankelijk van het soort voedsel dat u invriest, kan de smaak en consistentie verschillen wanneer het wordt gekookt en ontdooid.

Vóór de uitvinding van diepvriezers moesten de mensen vertrouwen op verschillende methoden voor het conserveren van voedsel, waaronder pekelen, drogen, conserveren en inblikken. Deze methoden zorgden ervoor dat er een vermindering van de hoeveelheid bacteriën was en dat andere microben werden gestopt door verwarming en vacuüm om vocht te verwijderen of door veel suiker of zout te gebruiken, of beide. Uiteraard heeft dit een grote invloed op de smaak, maar bij vriezers is dit niet het geval.

 

Waarom diepvrieskleding?

Het vriespunt van vriezers is te zien aan het gebruik van sterren. Eén ster geeft aan dat het minder dan 6°C is. Producten die diepgevroren zijn, kunnen enkele dagen meegaan. Twee sterren betekent een gemiddelde temperatuur van -12°C. Hierdoor is het belangrijk dat je tijdens het bezoeken van de vriezer diepvrieskleding draagt. Het is mogelijk om artikelen maximaal twee weken op te slaan. Driesterrenvriezers met temperaturen van ten minste -18°C kunnen voedselproducten lang bewaren. Viersterrenvriezers laten voedsel toe dat bevroren is. Dit betekent dat bepaalde hoeveelheden kunnen worden ingevroren, zonder afbreuk te doen aan de temperatuur van diepvriesproducten, die het verlies van voedingsstoffen kunnen veroorzaken.

 

https://tessuto.nl/