Liberty printairmaxzijn
Image default
Electronica en Computers

Wat kun je met een NAS server

Wat kun je met een NAS server

Met een NAS server kun je een privé omgeving creëren op je werk. Deze verbinding kan ook via clouddiensten beschikbaar gesteld worden zodat ook mensen vanaf een andere locatie toegang hebben. Nu het thuiswerken steeds populairder aan het worden is zijn er veel bedrijven die kiezen voor een server. Daarnaast kun je hem ook gewoon voor thuisgebruik gebruiken. Dit wordt veelal gedaan als mensen bijvoorbeeld films, video’s en muziek door het hele huis willen kunnen streamen. Er moet wel altijd een internetverbinding hiervoor aanwezig zijn,

Waar moet je op letten

Je kunt het beste kiezen voor een NAS server met het label best getest. Deze is namelijk al hoog beoordeeld door bedrijven en onafhankelijke organisaties die deze hardware beoordelen. Het belangrijkste punt bij de aankoop is toch wel het besturingssysteem. De meeste mensen kiezen hierbij voor Linux of Windows Server. Daarnaast is de processor het belangrijkste onderdeel. Deze bepaald namelijk voor een groot gedeelte de snelheid en deze heb je wel nodig om je medewerkers vloeiend te laten werken. Daarna komt natuurlijk het RAM geheugen die ook bijdraagt aan de snelheid van de server. Vaak kun je deze ook op een later moment uitbouwen als blijkt dat je meer snelheid nodig hebt. Dit kan altijd voorkomen omdat de server vol raakt met bestanden, maar ook omdat je meer personeel aanneemt en die maken ook gebruik van de server. 

Ditzelfde geldt natuurlijk voor de opslagcapaciteit. Voor de meeste bedrijven is 2 terrabyte voldoende, maar voor andere kan een groter opslagmedium nodig zijn. Ook dit is wederom aan te passen op de lange termijn bij de meeste servers. Daarnaast is internet cruciaal. De hoogste snelheid haal je niet met WIFI maar juist met een LAN verbinding. Zorg er dus voor dat de router in de buurt staat van de server. Dit omdat je zo niet een kabel door de hele ruimte hoeft aan te leggen.