Liberty printairmaxzijn
Image default
Dienstverlening

Dit is wat je moet doen als je een stroomstoring hebt

Een stroomstoring is natuurlijk heel erg vervelend. Een stroomstoring brengt vervelende situaties met zich mee als het lang duurt. Het eten in je koelkast en vriezer kan bijvoorbeeld gaan bederven. Of je huis wordt heel koud omdat je de thermostaat niet aan kan zetten. Als je een stroomstoring hebt dan is het goed om te weten wat je moet doen, ga naar een elektricien. Als je een stroomstoring hebt en je weet niet wat je moet doen dan wordt het probleem ook niet opgelost. Als je weet wat je moet doen dan kan je het probleem snel oplossen. 

Stappen die je moet doen

Als je een stroomstoring hebt dan is het goed om te weten wat je moet doen. Als eerst moet je naar de buren gaan en kijken of ze ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is dan is er een lokale storing. Als je een lokale storing hebt dan zit het probleem bij je netbeheer. Bel dan het landelijke storingsnummer voor informatie en doe een melding. Je kan ook een storing hebben in je eigen huis. In dit geval moet je achterhalen waar het probleem vandaan komt. Als je weet waar het vandaan komt dan kan je het verhelpen. 

Oorzaak van een stroomstoring

Een stroomstoring kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld komen door een defect apparaat. Een defect apparaat is een apparaat die bijvoorbeeld nat is geworden of een apparaat die beschadigde elektriciteitskabels heeft. Kijk daarom altijd goed of je elektrische apparaten beschadigde kabels hebben. Een stroomstoring kan ook komen door overbelasting. Overbelasting ontstaat wanneer je te veel elektrische apparaten tegelijkertijd gebruikt die op een groep zijn aangesloten. Of wanneer de stroom naar een apparaat groter is dan de stroom die het apparaat normaal aan kan.