Liberty printairmaxzijn
Image default
Bedrijven

Een gecontroleerde backhand slaan in squash

Je leert jezelf ook om die backhand tot op zekere hoogte te kunnen controleren.

Een ongecontroleerde backhand zal een bal produceren die buiten die kanaalgrenzen terugkomt.

Als je eenmaal de discipline en controle hebt die nodig is om enige vooruitgang te boeken met deze oefening, kun je de inzet verder naar achteren verplaatsen.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Het principe blijft hetzelfde. Neem een positie in binnen het kanaal dat je hebt gecreëerd, met je voeten dicht bij de kegels. Je hebt hier één taak.
Start een backhand rally tegen jezelf. Je zult merken dat je nu wat meer tijd hebt om te spelen, wat de verleiding groter maakt om rond de backhand te rennen en in plaats daarvan de forehand te spelen.

DOE HET NIET!

Wat er ook gebeurt in de loop van deze oefening, je enige doel is om de squashbal met de backhand te raken.

De realiteit is dat je niet altijd de rechte backhand speelt in een spelsituatie. Er komt een moment dat de situatie vereist dat je de bal over het speelveld slaat.

Dus, terwijl deze oefeningen gaan over het perfectioneren van de backhand, zul je op een gegeven moment genoodzaakt zijn om het schot af te wisselen met de forehand.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Houd de kegels op het veld, beweeg een beetje dichter bij de voormuur zodat je ongeveer in het midden van het veld staat, maar op de lijn van de kegels. Begin de rally door op een rechte achterhand te slaan. Je tweede schot zou dan over de baan moeten gaan.

Ren naar de overkant van de bal, en raak een forehand, waarbij je de bal recht naar het achterste gedeelte van de baan stuurt en op de achterkant van de baan. Ren terug en begin opnieuw met de oefening.

Werk aan het ontwikkelen van een ritme. Begin van dichtbij en werk dan achteruit.

Het doel is om de oefening succesvol te kunnen spelen vanaf de achterkant van de baan.

Kruisbanen aan de voorkant van het veld moeten vrij voorzichtig worden geraakt zodat je ze goed kunt terugvinden.

Je zou je nu een beetje comfortabeler moeten zijn met je backhand shots. Nogmaals, je wordt nu opgeroepen om de inzet te verhogen.

Het kanaal van de kegels dat je hebt opgezet zal weer van pas komen voor deze oefening.
Je doel met deze oefening is om alleen nog maar de bal te laten stuiteren in wat nu effectief het achterste kwart van het veld is. Ga in de buurt van de achterste hoek staan, met je voeten in de buurt van de kegels. Raak backhands voor jezelf. Het doel is om de bal in het kanaal te houden en achter de servicelijn te stuiteren.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Een manier om dit consistenter te doen is door de hoogte op de voormuur te gebruiken.

Als het moet, moet je de bal ook vertragen om de eerste controle te krijgen.

Hoe comfortabeler je je wordt, hoe sneller je deze eenzame dans (rally) kunt maken. Wanneer je uiteindelijk meer gevoel voor de backhand krijgt, kun je meer nadruk leggen op het slaan van het rubber van de bal.

Het einddoel is, naast het volhouden van de rally, om de diepte veilig te stellen. Dat is een sterke indicatie van je vermogen om de bal te controleren op de backhandzijde.

Hierdoor wordt de nauwkeurigheid van de inzet nog een keer opgevoerd. Het brengt ook het cross-court element weer binnen.

Begin opnieuw door een backhand langs de lijn te raken en deze in de achterbak in de kegels te landen.

Waar je voorheen de luxe van ruimte had, heb je dat doelwit nu in zones ingedeeld tot slechts één miezerige doos!

Als u zich er op uw gemak van bewust bent dat u dat doel regelmatig raakt, kunt u dan verder gaan met de volgende stap in de progressie, namelijk het weer betrekken van de voorhandzijde van de baan.
Op dezelfde manier als bij Drill 3, raak je twee backhands voordat je de derde schot cross court raakt. Ren over, en dan met de forehand sla je de bal terug over naar de backhand kant van de baan.

Wat je ook zult merken is dat je soms gedwongen wordt om de ballen van dichtbij de zijwand terug te halen. Met deze oefening ga je aan de slag met zoveel andere elementen van je spel die soms als vanzelfsprekend kunnen worden beschouwd.

Je leert beter, sneller en efficiënter te bewegen. Je leert je stappen en longeertijden beter te timen en je krijgt de kans om het racketgezicht voor te bereiden op contact, terwijl je in beweging bent.

De twee R’s komen weer naar voren – herhaling en ritme.

Dit is een oude favoriet, waar de servicelijn aan de voorwand tijdens de training een doel krijgt.

Om te beginnen, begin je ongeveer op hetzelfde niveau met de T. Raak één backhandslag boven de servicelijn en vervolgens één backhandslag onder de servicelijn.

Controle is echt de kern van deze oefening. Het kan echter een beetje mondain worden, dus als een progressie kun je dan proberen om aan de rechterkant van het veld te beginnen en je weg naar de linkerkant van het veld te bewegen.

Zodra je rug de zijwand raakt, begin je terug te bewegen naar waar je begonnen bent op de baan. Het hele doel, gedurende deze fase van de progressie, is om het ritme in stand te houden.

Tijdens deze oefening leer je jezelf ook om het racketgezicht aan te passen. Om de bal boven de servicelijn te slaan, opent u uw racketgezicht een beetje en buigt u waarschijnlijk uw knieën meer dan gewoonlijk.

Om de bal onder de servicelijn te slaan, zal je gewichtsverdeling veranderen en dat verandert de

https://www.qss-squash.nl/