Liberty printairmaxzijn
Image default
Bedrijven

Hoe voorkom je een stroomstoring?

Stroomstoringen zijn verschrikkelijk irritant. Je bedrijf ligt even stil, en als je een gekoelde voorraad hebt raakt die nog eens beschadigt ook. Kortom: je hebt het liever niet. Maar hoe voorkom je een stroomstoring? Want als het gebeurt heb je meestal geen enkel idee waarom er sprake is van een storing, je tast dan zowel letterlijk als figuurlijk in het duister. Daarom is het goed om Elektricien Den Haag om advies te vragen. Een elektricien heeft namelijk verstand van zaken en weet precies wat er binnen jouw bedrijf nodig is om een stroomstoring te voorkomen.

Zorg ervoor dat de capaciteit er is

De meest voorkomende reden voor een stroomstoring is een simpel tekort aan capaciteit. Omdat dit tekort vaak net aan is is het vrij moeilijk om door te hebben wat er aan de hand is. Het verschil tussen wel en geen problemen kan bijvoorbeeld maar één lamp zijn. Het is daarom belangrijk om goed in kaart brengen hoeveel stroom er wordt verbruikt, en in welke groep hoeveel beschikbaar is. Als er meer capaciteit nodig is kan je je elektricien vragen om extra groepen aan te leggen, en als dat niet genoeg is kan je je netbeheerder vragen om de aansluiting te verzwaren.

Zorg voor voldoende onderhoud

Het gaat niet alleen om capaciteit: ook elektra kan slijten. Het lijkt misschien niet intuïtief, er zijn immers geen bewegende delen. Toch warmen bepaalde delen van het lichtnet steeds een klein beetje op. Alles dat opwarmt zet een beetje uit, en dat is nou net toch een heel klein beetje beweging. Met de tijd zorgt deze beweging ervoor dat er kleine breukjes ontstaan. Maar er ontstaat ook slijtage door andere oorzaken. Ratten houden er namelijk van om aan dingen te knagen, en ook voor stroomkabels maken ze geen uitzondering.