Liberty printairmaxzijn
Image default
Bedrijven

Wat kan je allemaal voor onderdelen installeren

Je hebt meerdere soorten onderdelen die je kunt installeren op de groepenkast/ meterkast. Het is daarom ook handig welk onderdeel wat doet. Eerst heb je een hoofdschakelaar. Je moet een hoofdschakelaar hebben in de groepenkast, omdat je daarmee alles kan uitzetten en alles van de stroom dus af kan halen. Het is voor je eigen veiligheid. Je hebt een aardlekschakelaar. De aardlekschakelaar zorgt ervoor dat als je een probleem hebt met de groepenkast dat de aardlekschakelaar het kan zien. De aardlekschakelaar die vangt het dan op en zo kan de groepenkast niet kapot gaan. Een installatie automaat is een automaat dat geeft je elektrische apparaten in je huis een beveiliging. Het zorgt ervoor dat de apparaten in je huis niet kapot kunnen gaan.

Fornuisgroep, krachtgroep kwh meter 

Een fornuisgroep is een groep voor je fornuis. Dus ook de kookgroep genoemd. Je krijgt geen kortsluitingen of iets anders als je een fornhuisgroep hebt geisntalelrerd in de groepenkast. Met een krachtgroep kan je een krachtstroom stekker mee aansluiten. Het geeft je meer volt en je kan dan ook meer aan dan de normale groepenkast. Een kwh meter spreekt voor zich. Het meet de kwh wat je hebt gebruikt in je huis. Je kan zo zien of je wel genoeg of teveel hebt gebruikt en dan kun je zelf wat uitzetten. 

Zekeringen

Je kunt ook een zekering op je groepenkast installeren. Een zekering is ervoor dat als er iets raars gebeurt dat de zekering het tegenhoudt. Je hebt ook meerdere soorten zekeringen die je kunt kiezen. Je kunt kiezen uit een zekering DII, passchroef, schroefkop, zekeringkast, glaszekering, fleszekering, buiszekering en een mespatroon. Elk onderdeel heeft wel hetzelfde doel maar ze doen het allemaal een beetje anders en het is allemaal even effectief. Je kunt dus zelf kiezen wat je wilt.