Liberty printairmaxzijn
Image default
Gezondheid

Pigmentvlekken in gezicht verwijderen doe je zo

Pigmentvlekken hebben kan vrij vervelend zijn, zeker als deze in je gezicht ontstaan. Denk maar aan ouderdomsvlekken of aan sproeten. De ene heeft er al meer of sneller last van dan de andere. Er zijn verschillende oorzaken van pigmentvlekken. Als je lang in de zon zit, kan het zijn dat je hier meer en sneller last van hebt. Dit omdat de huid deze bruine kleurstof aan maakt ter bescherming. Meestal hebben mensen met een blekere huid er ook sneller last van.

 

Laserbehandeling

Pigmentvlekken in gezicht verwijderen kan gelukkig op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld maar aan een laserbehandeling. Maar wat gebeurt er nu juist tijdens zo’n behandeling? Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat deze behandeling niet echt pijnlijk is, hoogstens zal het wat aanvoelen als speldenkopjes die zachtjes in de huid worden geprikt. Het laserlicht zal er voor zorgen dat het pigment in je huidcellen kapotgemaakt wordt maar de cellen daar rond worden voor het grootste deel behouden. Tijdens de behandeling kan de huid rood worden en lichtjes gaan opzwellen. Uiteraard kan u meteen na de laserbehandeling naar huis. U hoeft niet te schrikken als de eerste dagen na de behandeling, de pigmentvlekken donkerder worden, dit is normaal. Daarna worden ze lichter. Eventueel kan het wel zijn dat een herhaling van de behandeling nodig is.

Skinlight

Met Skinlight kan je komaf maken met de pigmentvlekken in je gezicht. Skinlight is een pigmentvlekken crème die ook voor andere huidproblemen kan gebruikt worden. Het is een crème op basis van natuurlijke ingrediënten en heeft een neutrale PH waarde. Het voordeel hiervan is dus dat deze crème te gebruiken is voor elk soort huidtype en u zich hier dus al geen zorgen meer over hoeft te maken. Er werd gebruik gemaakt van een speciale whitening technologie waardoor deze crème diep in je huid door dringt. Smeer deze crème 2x per dag op de vlekken in het gezicht en houd de verandering wekelijks bij. Op een periode van 2 maanden tijd zouden pigmentvlekken onzichtbaar moeten zijn geworden. Wees niet teleurgesteld als u nog niet meteen resultaat ziet, hoe snel de behandeling werkt, hangt af van persoon tot persoon.

 

Peeling

Deze behandeling wordt in het ziekenhuis gedaan en moet sowieso meerdere keren gedaan worden om de vlekken helemaal te kunnen verwijderen. Peeling is een chemische behandeling waarbij de bovenste cellen van de opperhuid verwijdert worden. De pigmentkorreltjes die in deze cellen zitten, worden hiermee verwijderd. Als u geen zin heeft om het in het ziekenhuis te laten doen kan u dit ook zelf proberen, maar weet dan wel dat deze behandeling veel langer zal duren. Denk maar aan citroensap of karnemelk smeren. Pigmentvlekken in gezicht verwijderen, wordt dus niet meer onmogelijk met deze tips.