Liberty printairmaxzijn
Image default
Dienstverlening

Wat is de Impact van Je Managementstijl?

Veel managers schommelen tijdens stressvolle tijden in hun aanpak van werknemers en hun uitdagingen en rollen. Stress heeft een impact op iedereen op één of andere manier. Sommige mensen trekken zich terug, terwijl anderen uit frustratie en angst uithalen. Onnodig om te zeggen dat als manager elke beslissing, actie en gedrag gevolgen heeft op je werknemers, groep of de organisatie als een geheel. Spijtig genoeg kan je je niet gewoon verstoppen of wachten tot dingen beter worden of overgaan tijdens moeilijke tijden.

Als je uitstekende people skills hebt en een beslissende manager bent, zal je tijdens onzekere periodes hier niet van afwijken en het duidelijk maken aan je werknemers dat je je eigen emoties en acties niet succesvol onder controle kan houden. Dit kan drastische consequenties hebben op je prestaties, motivatie en productiviteit van je departement of afdeling.

Zelfmanagement, achteloos van wat er rond je gebeurd, is een vitaal onderdeel van alle succesvolle managers.

Managementstijl kan omschreven worden met elk aantal vaardigheden. Het kan het volgende zijn, maar is niet gelimiteerd tot;
Visie, Leiderschap, Verbetering van je werknemers, Communicatiestijl, Zelfcontrole, Luistervermogen, Validatie aanpak, Toezichtvaardigheden, Beslissingen maken, Coachingvaardigheden en veel meer.

Daarom vraag ik jou, tijdens stressvolle of moeilijk tijden, verandert er iets op een manier dat ze negatieve impact hebben op je werknemers?

Het is natuurlijk om betere en slechtere tijden te hebben als een manager. Niemand is perfect. Niemand is immuun aan fouten, inschattingsfouten of de onmogelijkheid om zichzelf altijd onder controle te houden tijdens elke omstandigheid. Maar toch blijft de vraag, hebben de geleidelijke of abrupte veranderingen in je managementstijl een impact op moraal, communicatie, groepsgeest of het vertrouwen en respect dat je werknemers voor je hebben?

De sleutel tot succesvol zelfmanagement is de mogelijkheid om te functioneren van buiten naar binnen en niet van binnen naar buiten. Mat andere woorden, de mogelijkheid om geaard, kalm en gefocust te blijven, wat er ook rond jou gebeurd. Dit is geen gemakkelijke taak als je een reactieve of zware leider-boven managementstijl hebt.

Één van de vitale managementvaardigheden voor succes is consistentie, de mogelijkheid om gefocust te blijven op het doel, wat er ook rond jou gebeurd.

Hoe zou je jezelf scoren? Hoe zouden je werknemers je scoren? Kan het interessant zijn om dat te weten?

 

Wil je je managementvaardigheden verbeteren en een betere manager worden?

Laat je persoonlijk coachen door IvPP – Instituut voor Positieve Pscychologie

 

https://www.ivpp.nl/persoonlijk-leiderschap/