Liberty printairmaxzijn
Image default
Dienstverlening

Uw groene dak professioneel laten onderhouden? Bel De Dakmakers!

Heeft u een groendak, ofwel sedumdak, en wilt u dit graag op een professionele manier laten onderhouden? Wij hebben ons bij dakdekkersbedrijf De Dakmakers de laatste jaren gespecialiseerd in sedumdak onderhoud. Ware experts zijn wij er inmiddels in geworden. Omdat we namelijk ook duurzame groene daken aanleggen weten we er werkelijk alles van af. Wilt u graag met de tijd uw eigen groendak gaan onderhouden en wilt u daarom weten hoe u uw groendak het beste kunt onderhouden? Geen probleem, wij kunnen u er alles over vertellen en voorzien u hierbij van de beste adviezen en informatie.

De laatste jaren is het groendak sterk in opkomst. Dat is ook niet zo heel gek, aangezien groendaken veel voordelen kennen. Een aantal voordelen van groene daken op een rijtje:

  • Het onderhouden van een groendak is eenvoudig en vraagt niet veel tijd
  • Er is keuze uit verschillende soorten bedekking zoals mos, vetplanten en zelfs struiken en bomen
  • Een groendak zorgt voor een uitermate goede isolatie
  • Een groendak is naast milieuvriendelijk ook energiezuinig en duurzaam
  • Een groendak geeft een levendige en mooie uitstraling
  • Regenwater wordt op een natuurlijke wijze afgevoerd. Dit gebeurt ook nog eens geleidelijk waardoor de riolering niet overbelast raakt
  • Subsidies worden door veel gemeentes verstrekt aan mensen die kiezen voor een dak met beplanting

Het onderhouden van een groendak houdt in dat zo’n één tot twee keer per jaar ongewenst onkruid van het dak verwijderd wordt, de beplanting van mest wordt voorzien en de waterafvoer schoongemaakt wordt. Normaal gesproken is het vallende regenwater voldoende voor de beplanting op het dak. Alleen wanneer er sprake is van een droge periode die lang aanhoudt is het aan te raden om de beplanting wat water te geven. Een beetje water één tot twee keer per week is voldoende. Als laatste is het van belang om eventueel aanwezige larven te bestrijden. Vogels zijn namelijk dol op deze beestjes maar kunnen met hun snavel de dakbedekking beschadigen.

Elk type dak kunnen wij onderhouden

Vanzelfsprekend voeren wij bij De Dakmakers niet alleen onderhoud uit op sedumdaken. Wat voor type dakbedekking u ook op uw platte dak heeft liggen, wij kunnen het dak voor u komen onderhouden. Wij bieden dan ook all-in dakonderhoud aan. Of het nu gaat om het checken van de bitumen dakbedekking, het schoonmaken van zonnepanelen, uw witte dak inspecteren of ongewenst onkruid van uw groendak verwijderen, wij kunnen het allemaal!

https://www.dakmakers.nl/