Liberty printairmaxzijn
Image default
Onderwijs

Werken als projectmedewerker

Als je een nieuwe baan zoekt is het altijd een goed idee eerst een opleiding te volgen. Op die manier maak je ook meer kans een baan te vinden die echt bij je past en waar jij op je plaats zit. Zo kun je bijvoorbeeld een projectadministratie opleiding volgen.

Uitdaging per nieuw project

Als je als projectmedewerker wilt werken betekent dit zeer gevarieerd werk. Als een bedrijf projecten uitzet kan dit namelijk iedere keer weer wat anders zijn zodat het steeds een uitdaging is om eraan te beginnen. Projecten kunnen groot of klein zijn en er worden steeds weer nieuwe ontwikkeld en opgezet. Als je aan een project werkt zul je dit binnen een team doen.

Opleiding tot projectmedewerker volgen

Als projectmedewerker doe je administratief werk ter ondersteuning van de projectmanagers. Wat dit werk precies inhoudt verschilt per functie maar zeker ook per project. Als je een goede projectmedewerker wilt worden volg je het beste eerst een opleiding op dat gebied. Hiervoor kun je bij Fabius terecht. De opleiding tot projectmedewerker bestaat uit twee delen en duurt in totaal een jaar. Je volgt hierbij klassikale lessen. In het eerste deel van de cursus word je opgeleid tot administratief medewerker. Dit deel duurt 9 maanden en omvat 30 klassikale lessen van ieder 3 uur. Daarna volg je de Vervolgopleiding Projectmedewerker. Deze duurt 10 lessen van klassikaal onderwijs van 3 uur per bijeenkomst. Voor beide opleidingen doe je apart examen.

Ook werk mee naar huis

Naast de bijeenkomsten heb je thuis nog werk te doen. Hoeveel tijd dit in beslag neemt en hoe zwaar het voor je is hangt met name af van de kennis die je al hebt en of je al eerder op dit gebied een opleiding gevolgd hebt of gewerkt hebt. Omdat iedereen nu eenmaal anders is kan de tijd die je daarvoor nodig hebt uiteenlopen per persoon.