Liberty printairmaxzijn
Image default
Onderwijs

Ga goed voorbereid de examens in

Het is zover; de examens komen eraan. Dit is een periode die voor veel leerlingen erg stressvol is, omdat je natuurlijk wel alles wil en moet halen om te slagen. Heb je het gevoel dat je er alleen niet goed uitkomt of wil je hulp tijdens en met het leren? In dat geval kun je een examentraining Zwolle volgen. Deze training bestaat uit twee dagen, waarin alle examenonderwerpen worden behandeld. Alle klassen bestaan uit maximaal vijf leerlingen. Hierdoor kan elke leerling voldoende aandacht krijgen en is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

 

Hoe ziet een examentraining Zwolle eruit?

 

Zoals hierboven benoemd, bestaat een training uit twee dagen. In de meivakantie kun je echter ook een training van drie dagen volgen als je dit wil. Elke dag duurt van tien uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags. De dag bestaat uit blokken van anderhalf uur met tussendoor pauzes van een kwartier. Er zijn dus vier blokken op één dag. Aan het begin van de training kun je vertellen wat je doelen en verwachtingen zijn en met welke onderwerpen je moeite hebt. Vervolgens worden de hoofdonderwerpen uitgelegd en worden er tips gegeven en worden lastige onderwerpen extra herhaald. Ten slotte ga je samen oefenen met opdrachten uit oude examens.

 

De examentrainers hebben ervaring met examens en problemen die leerlingen kunnen ervaren. Wees dus niet bang om te melden wanneer je iets lastig vindt of ergens tegenaan loopt. Er wordt tijdens de training namelijk ook aandacht besteed aan het herkennen van lastige onderwerpen en hoe je deze het beste aan kunt pakken.