Liberty printairmaxzijn
Image default
Sport

Sporten met de juiste voeding; gebruik een recovery shake

Beter presteren tijdens het sporten gaat samen met de juiste voeding en bijvoorbeeld een recovery shake. Als je sterker wilt worden, zul je een bepaald voedingspatroon moeten handhaven. Een goed voorbeeld hiervoor zijn de topsporters. Zij leven volgens een strikt dieet om optimaal te kunnen presteren tijdens wedstrijden. Hieronder wordt aangeraden wat je het beste vóór, tijdens en na de training kunt eten om optimaal te presteren en je lichaam gezond te houden.

Voor en na de training

Er geldt een algemene regel dat er tussen een grote maaltijd en intensieve training minimaal 3 uur moet zitten. Te snel sporten na het eten levert allerlei ongemakken op zoals steken in de zij en verhindert je om optimaal te presteren. Daarnaast geef je jouw lichaam de kans om voorraden koolhydraten en eiwitten aan te vullen. Om deze voorraden goed aan te vullen is het aan te raden om bijvoorbeeld één avond van tevoren een grote maaltijd te eten. Maaltijden met pasta erin verwerkt zijn echte aanraders! Zorg er in ieder geval voor dat je een training niet begint op een lege maag. Hiervoor kun je een bakje noten eten of een aantal stukjes pure chocolade. Pas na de training is het belangrijk om een grotere hoeveelheid aan eiwitten binnen te krijgen. Dit geeft de spieren de mogelijkheid om zich te herstellen en sterker te worden. Heb je geen behoefte aan eten na het sporten, maar wil je toch jouw eiwitvoorraad aanvullen? Kies dan voor een recovery shake. Meng dit met water of melk en drink vervolgens op. Deze recovery shake is onder andere verkrijgbaar bij S2 Sportvoeding.

Tijdens de training

Het belangrijkste is om te blijven drinken tijdens een training. Het lichaam heeft voldoende vocht nodig om optimaal te blijven presteren. Neem de inname van water dan ook serieus! De regel geldt dat bij verlies van 1% water van het lichaamsgewicht jouw sportprestaties al afnemen. Dus blijf drinken tijdens de training en wacht niet tot je dorst krijgt. Direct na de training een recovery shake drinken draagt ook bij aan het op peil houden van vocht in het lichaam.

https://www.s2sportvoeding.nl/